NAIH: Nem lehet mindenkit körbefotózni a momentumos fórumon

2017. március 02. 21:40

A Momentum Mozgalom adatvédelmi hatósági eljárást kezdeményezett, miután egy komáromi fórumukon egy helyi fideszes önkormányzati tanácsadó egyenként lefotózta a megjelenteket. A NAIH szerint ez jogszerűtlen, ezért meg kell semmisíteni a képeket. Ha ennek nem tesz eleget a tanácsadó, akkor a hatóság bírságot is kiszabhat.

2017. március 02. 21:40

A múlt héten egy komáromi momentumos rendezvényen a helyi fideszes önkormányzati főtanácsadó, Radics Gábor egyenként lefotózta a megjelenteket. A fórumot tartó momentumosok hiába kérték, hogy hagyja abba.

A mozgalom az adatvédelmi hatósághoz fordult az ügyben. Péterfalvi Attila NAIH-elnök állásfoglalása szerint jogszerűtlen volt Radics eljárása, mert engedélyt kellett volna kérnie az érintettektől a fotózáshoz. A sajtó is csak tömegfelvételt készíthet nyilvános rendezvényekről, de egyénileg nem emelhet ki senkit a tömegből a hozzájárulása nélkül. A politikai rendezvényen való megjelenés ráadásul szenzitív személyes adat, mert pártszimpátiát fejez ki – írja Péterfalvi, aki szerint így Radics megfelelő jogalap nélkül kezel személyes adatokat.

A hatóság felszólította a tanácsadót a felvételek törlésére: ezt közjegyző előtt kell megtennie. Amennyiben a felszólításnak nem tesz eleget, a NAIH adatvédelmi eljárást indít, aminek a vége bírság is lehet – áll a Momentum közleményében.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. február 29. 21:20
Aki nyilvános rendezvényen részt vesz, az kockáztatja, hogy lefotózzák. A rendőrség is rendszeresen fotózta az előző rezsimben az ellenzéki tüntetések résztvevőit. Érdekes, akkor senki sem tiltakozott.
péterx
2017. május 19. 22:40
Nem kell ezekkel a vitatható akciókkal mártírokat csinálni a Momentumosokból .
balbako_
2017. április 26. 20:58
Légvárakat építenek és ez valóban a Fidesz malmára hajtja a vizet. Tán 100 emberke hatalmas anyagi támasszal maga mögött, viszont 0 tömegtámogatással nyilváníthatja magát bárminek érdemben a magyar politikába nem szólhat bele. Sokadik próbálkozás ez, mert a balliberális oldal nem képes elfogadható arcokat felmutatni. Ahelyett, hogy ezen munkálkodnának, meg persze jó és reális program is kéne hozzá, vesznek minden képesség nélküli embereket akiket őrült pénzekért sztárolnak és csodálkoznak hogy semmi nem lesz belőle. (Bajnai, Szigetvári, Pumukli, Sándor Mária stb).
kamasuka
2017. április 12. 20:32
Nyilvános rendezvény. Azt fotóznak nyilvános rendezvényen, akit akarnak. Törvény van rá, meg fogja szopni a NAIH. Vagy máskor bármilyen momentumos rendezvényre odamegy valaki, és azt mondja, hogy tilos fotózni őt, miközben odaáll a momentumosok elé, akkor erre mit fognak lépni a nyomik? Egyszer induljon el, és máris olyan utóélete lesz, hogy becsinál a NAIH meg kb. minden faszom párt. Ha MoMoék titkokban akarnak konspirálni, akkor tegyék, de ne tartsanak nyilvános fórumot. A tiltás ilyen helyen DIKTATÚRA! Minden fasz ezzel fog védekezni a jövőben, hogy tilos őt fotózni. Ha pedig szégyellik magukat, akkor az már rossz. http://bit.ly/2lA91Pe
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik