Személyiségi jog-e a sípolás?

2017. március 16. 12:09

A véleménynyilvánítás szabadságával szemben nem konkurálhat a nyugodt ünnepléshez való (nem létező) jog.

2017. március 16. 12:09
Mátyás Ferenc
Ars Boni

„A rendőrség részéről esetleg hivatkozási alapként jön szóba, hogy kiabálni, nem tetszést nyilvánítani szabad, pusztán a sípok használatát korlátozzák, így nem sérül a véleménynyilvánítás szabadsága, hiszen a korlátozás csak a véleménynyilvánítás egyik formájára, eszközére vonatkozik, nem az egész véleménynyilvánításra. Ez azonban nem állja meg a helyét, mert véleménynyilvánításunk és a személyiségünk akkor teljes, ha a meglévő korlátok (törvény és mások jogai) mellett szabadon megválasztható a véleménynyilvánítás formája, tartalma és terjedelme. A véleménynyilvánítás szabadságával szemben nem konkurálhat a nyugodt ünnepléshez való (nem létező) jog. A véleménynyilvánítás ok nélküli korlátozása mindenképpen sérti a véleménynyilvánítás teljességét, így mindegy, hogy kicsit vagy nagyon sérti, a jogsértés megállapítható, ha a korlátozásnak nincs törvényes alapja. És valljuk be, a sípolás azért nem egy tojásdobálás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. november 22. 01:48
Ratya ember-jog és ERKÖLCS!!!
balbako_
2017. április 26. 20:58
Amikor a Noma összejövetelét szétfütyülték ájultak voltak a felháborodástól. Amúgy a sípolás milyen vélemény kérdem én?
Morgen
2017. április 11. 15:35
Ne hülyéskedj már! Ki toporzékol ötven munkásőr papa és banya löttyedt sípja miatt? Hülye barom mindenhol van. Kendermagos Peti meg hadd utáltassa meg még jobban a teljes ballib oldalt. Hasznos idióták ezek, még ha bosszantóak is néha.
Dpiroska
2017. április 08. 23:08
Azt kívánom ezeknek a "jogvédő" megmondó embereknek, hogy amikor ünnepéllyen, megemlékezésen, egyéb rendezvényen vannak mindig legyen ott egy véleményét síppal hajókürttel kinyilvánító személy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik