Külön munkacsoportban vizsgálja az Alkotmánybíróság a lex CEU-t

2017. május 31. 13:13

Az eseti munkacsoport által létrehozott szakmai anyagok az Alkotmánybíróság teljes ülésének munkáját segítik majd. A felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos előterjesztés ezt követően kerülhet a Testület elé.

2017. május 31. 13:13

Az Alkotmánybíróság munkatársaiból álló eseti munkacsoport kezdi meg működését a felsőoktatási törvény módosításával kapcsolatos indítvány tárgyalásának előkészítésére. Az Alkotmánybíróság belső előírásai szerint erre kivételes esetben, akkor kerülhet sor, ha az elnök úgy ítéli meg, hogy az ügy az összetettsége miatt már az előkészítés során szorosabb szakmai együttműködést igényel.

Az eseti munkacsoport által létrehozott szakmai anyagok az Alkotmánybíróság teljes ülésének munkáját segítik majd. A felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos előterjesztés ezt követően kerülhet a Testület elé – írta közleményében az Alkotmánybíróság.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. november 22. 01:48
Nincsen lex - Ceausescu
emhem
2020. július 13. 00:18
már megint csak húzzák az időt. ez volt a taktika a manyup-államosításnál is. most is az a fidesz taktikája, hogy mire hivatalos lesz az alkotmánysértés, már késő.
emhem
2017. június 01. 22:38
nem jó. alkotmányellenes törvényeket hozni sosem jó. de igazából mindkét döntés alapból katasztrofális: a manyupok államosítása generációk nyugdíját vette el (kb 20 év múlvától) a ceu-törvény a felsőoktatás módszeres szétverésének egy fő lépése. ha egy magánegyetemmel ilyet megtehet a kormány, akkor képzelhetitek, mit tesz meg az állami egyetemekkel.
Bástyaelvtárs
2017. június 01. 22:38
Az ilyen lebutult Fidesz náciknak jó maximum mint te mert nem bírod elviselni ha szabad szellemű intézmények működnek az országban. Akar törvénytelenség árán is bezáratná a fajtád . Még a Fidesz szóvivő is elismerte h veszteség volna az országnak a ceu el költözése Pestről .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik