Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Iszapkatasztrófa: újabb gyanúsított

2010. október 15. 19:00

Bakonyi Zoltán utána a szolgáltatási igazgatót is kihallgatta a Nemzeti Nyomozó Iroda. Deák József gondatlan közveszélyokozás és környezetkárosítás miatt került gyanúba. A nyomozók úgy vélik: a vezető elmulasztotta kidolgozni az élet, a testi épség, valamint a vagyon megvédéséhez szükséges intézkedéseket.

2010. október 15. 19:00

A Nemzeti Nyomozó Iroda pénteken újabb gyanúsítottat hallgatott ki az iszapkatasztrófával kapcsolatban. Deák Józsefet, MAL Zrt. műszaki szolgáltatási igazgatóját gondatlan közveszélyokozással és környezetkárosítással gyanúsították meg.

A nyomozók szerint Deák elmulasztotta azon intézkedések kidolgozását, melyek a vörösiszap kiöntéséhez hasonló válsághelyzetben a kármentesítéshez és az élet, a testi épség, valamint a vagyon megvédéséhez szükségesek. Deák a második MAL-vezető, akit meggyanúsítanak a katasztrófa kapcsán. Hétfőn Bakonyi Zoltán vezérigazgatót hallgatták ki, őt ezután őrizetbe is vették. Az előzetes letartóztatásra nem adott engedélyt a Veszprémi Városi Bíróság, így Bakonyit szabadlábra helyezték.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabuci
2010. október 16. 12:38
olyan jól jött ez a zorbánnak, mint hitlernek a Reistag
drienovác
2010. október 15. 20:26
ha máshonnan nem is, Kolontárról nyilvánvaló, hogy a vörösiszap ártalmatlan igaz, hogy volt ott némi (6-800000 liter, bagatell mennyiség) fokozottan veszélyes marónátron is, de azt még a hatóságok se vették észre, se az ÁNTSZ, se a környezetvédelmi hatóság, se a munkavédelmisek, pedig a technológiát is minősíteni kellett volna, és akkor ki kellett volna derülnie, hogy távozik némi m állítólag "fele ekkora" katasztrófára volt tervük - azt valamiért nem feltételezték, hogy a lúg folyékony, és arra megy, amerre a talaj lejt ez még a környezetvédelmi hatóságok embereinek sem jutott eszébe - tudják akik vízzel vizsgálták meg a greenpeace féle anyagmintát, és nem találtak semmit, bezzeg a hülye osztrákok, savval estek a cuccnak, és mindjárt kiderült, hogy a megengedett 20-szorosa a z arzénszint - bagatell, kis különbség a vizsgálati módszerek között, meg a mintát se a vízcsapból kellene venni Veszprémben, hanem a devecseri árokban ja, hogy nem mertek odamenni, az is egy válasz a cég spórolni akart, a felügyelet emberei meg talán keresni akartak, ki tudja, de reméljük, a hatóságoknál is lesz némi személycsere, mert ezekre a fickókra egy akváriumot se lenne szabad rábízni, nemhogy a környezetünk védelmét!
picur3ka
2010. október 15. 19:50
Hatha meglincselik.
magnamater
2010. október 15. 19:40
Letartóztatják, aztán elengedik: az egész ország nem érti a bíróságokat:Budaházy még börtönben, miatta még senki sem halt meg, Kolontáron meg már kilencen, az egész vezetőségnek börtönben a helye
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!