Per indul Kapolyi ellen

2011. május 23. 08:35

Kapolyi László ellen tízmillió eurós kártérítési eljárás indul, mivel állítólag egy közös tulajdonban álló vállalkozás nevében, az MVM Zrt. beleegyezése nélkül írt alá egy 33 millió eurós hitelügyletet. A Kárpát Energo Zrt. szerint a kölcsönből 2,5 milliárd forint máig nem került visszafizetésre. Az üzletember vitatja a kereset jogosságát.

2011. május 23. 08:35

Tízmillió euró értékű kártérítési per indul Kapolyi László egykori szocialista országgyűlési képviselő ellen - írja a Magyar Nemzet. Az üzletembertől a Magyar Villamos Művek Zrt. többségi tulajdonában álló Kárpát Energo Zrt. támaszt követelést egy 2008-as hitelügylet miatt.

A kereset alapján az MVM és Kapolyi közös tulajdonában álló Kárpát Energo Zrt. 2008-ban az MVM beleegyezése nélkül nyújtott 33 millió eurós hitelt egy luxemburgi cégnek, melyből 2,5 milliárd forint máig sem került visszafizetésre. Kapolyi László ugyanakkor a Fővárosi Bíróság sajtóirodája szerint vitatja a kereset jogosságát. Szerinte egyrészt nem igaz, hogy az MVM felhatalmazása nélkül írta volna alá a hitelszerződéseket, másrészt vitatja azt is, hogy a cégnek kára származott azokból.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. május 23. 20:34
ha csak ennyit lopott volna...
gudmen
2011. május 23. 17:56
Nyugtassatok meg, hogy én látom rosszul..de az nem egy kipa a fején?
Huba
2011. május 23. 11:38
Ha el is itélnék akkor örömtáncot járnék, és 3 napig ünnepelnék , mert tudnám van még ebben az országban remény, de nem fogják.
civilina
2011. május 23. 10:21
"...Kapolyi László egykori szocialista országgyűlési képviselő"-ről az öreg, tatabányai bányászok rémtörténeteket meséltek. Ez az ember - szerintük - kegyetlen karrierista és világszélhámosa volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!