Szalayné Sándor Erzsébet lehet az új kisebbségvédelmi ombudsman-helyettes

2013. október 18. 08:49

A Pécsi Tudományegyetem volt dékánját, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem intézetvezetőjét jelöli a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó helyettesének Székely László alapjogi biztos.

2013. október 18. 08:49

Az ombudsman az alapvető jogok biztosáról szóló törvénynek megfelelően javaslatának megtétele előtt kikérte az országos nemzetiségi önkormányzatok véleményét, akik a jelöltet egyhangúlag támogatták.

Szalayné Sándor Erzsébet szakterülete a kisebbségvédelem, amelynek magyar és nemzetközi jogi vonatkozásaival tudományos kutatóként, magyarországi és külföldi egyetemek oktatójaként, hazai és nemzetközi szervezetek tagjaként foglalkozik.

A jelöltet parlamenti bizottsági meghallgatását követően az Országgyűlés kétharmados többséggel választja meg ‒ olvasható az alapjogi biztos honlapján.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!