Már hétfőn szavazhatnak a korlátlan előzetesről

2013. november 08. 12:42

A Fidesz várhatóan kezdeményezni fogja, hogy az Országgyűlés már hétfőn fogadja el azt a jogszabályt, amely megakadályozná, hogy az ároktői banda újabb tagja kerüljön házi őrizetbe – jelentette be Rogán Antal.

2013. november 08. 12:42

A Fidesz frakcióvezetője elmondta: megdöbbenéssel értesült arról, november 22-én K. András, az ároktői banda egyik tagja házi őrizetbe kerül. A politikus szerint ez gyakorlatilag a férfi szabadlábra helyezésével egyenlő. A férfit az ügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel, valamint többrendbeli súlyos testi sértéssel vádolja – idézte fel. 

A Fidesz ezért azt fogja javasolni, hogy a parlament hétfőn az egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról szóló javaslatnál ne csak a módosító indítványokról, hanem az egész előterjesztésről szavazzon. Így november 21-én már hatályban lehet az a rendelkezés, miszerint nem szűnik meg az előzetes letartóztatás, ha a vádlottal szemben 15 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt indul eljárás.

„Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy Magyarországon egy gyilkossággal vádolt ember szabadlábra kerülhet” – fogalmazott Rogán. Kitért arra, hogy több európai ország gyakorlata is megfelel annak a törvénymódosításnak, amit javasoltak, példaként többek között Németországot, Lengyelországot, Svédországot említette, ahol nincs időbeli korlátozása az előzetes letartóztatásnak a legsúlyosabb bűncselekmények esetében.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. november 15. 17:00
Aztán miért is kell valakit évekig ítélet nélkül előzetesben tartani? Nem az lenne a civilizált megoldás, hogy í bíróságok időben ítéletet hoznak? Ez a jogszabály módosítás csak a bíróságok lustaságát növeli. Ha vádolják, akkor bizonyítsák is és ítéljék el! Ha erre képtelenek, akkor pedig jogos a házi őrizet.
vigyor
2013. november 11. 09:28
Sajnálatos, hogy egy ilyen,valóban megbotránkoztató eset miatt van szükség a törvénymódosításra, de legalább reagáltak.
Messire
2013. november 11. 02:33
Szóljatok a haveri biráknak.
Felebarát
2013. november 11. 02:33
http://www.napi.hu/ado/kitalalt_egy_nav-ellenor_engedik_csalni_a_nagyokat.569063.html lehet itt is kéne egy pár
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!