„Túl van dimenzionálva a tényleges életfogytiglan kérdése”

2014. június 10. 11:38

Trócsányi László hangsúlyozta: a tényleges életfogytiglan kivételes büntetés, amit csak kirívó esetekben alkalmaznak.

2014. június 10. 11:38

Az igazságügyi miniszter szerint egyrészt fontos elrettentő ereje és üzenete van a társadalom számára a tényleges életfogytiglannak, másrészt kérdéses, hogy létezik-e a „reményhez való jog”. Szerinte a megoldást inkább az egyéni, köztársasági elnök által adható kegyelem lehetőségében kell keresni.

A túlterhelt bíróságokkal kapcsolatban azt mondta: az ügyáthelyezés – aminek a lehetőségét időközben megszüntették – valóban nem volt túl szerencsés, szerinte jobb megoldás a bírókat oda kirendelni, ahol nagy az ügyteher.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2014. szeptember 22. 18:02
Ez nem a kompromisszumok, hanem a véres csaták és fényes győzelmek kormánya.
nyugalmazott tanár
2014. június 16. 16:17
"„Túl van dimenzionálva a tényleges életfogytiglan kérdése”" Valaki csekélyke szórakozás a brüsszelieknek is jár, hát nem?
Warwolf
2014. június 16. 12:58
Szó szerint le kellene másolni az amerikai büntetőtörvénykönyvet (gondolom minden államnak van saját, lehet válogatni), aztán lehet osztogatni a 200-300 éveket. Sikeres fellebbezés eseten meg lehet felezni.
Akitlosz
2014. június 16. 02:07
"Ezt azonban úgy értelmezni, hogy az elkövető szinte örömmel vonul börtönbe, hogy renoméját növelje, szerintem túlzó tévedés." Te nem láttad a mai híradót? Egy frissen szabadult azért, és csak azért rabolt ki egy dohányboltot, hogy minél előbb visszakerülhessen a börtönbe, mert ott jobb neki. Még arra is ügyelt, hogy semmiképpen ne minősülhessen szabálysértésnek, mindenképpen bűncselekmény legyen. S szépen megvárta a rendőröket. Az évek alatt, ameddig a börtönben volt kikapcsolták nála az áramot, a vizet, a gázt. Kint semmiféle esélye nincsen az újrakezdésre. Akinek van erkölcsi bizonyítványa sem kap állást, ha meg mégis akkor sem kap akkora fizetést, hogy ilyen hatalmas közüzemi adósságokat valaha is vissza tudna belőle fizetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!