Elfogultság miatt hallgatná meg az ombudsmant a parlament igazságügyi bizottsága

2014. szeptember 22. 08:16

A parlament igazságügyi bizottságának elnöke elfogultságra hivatkozva kezdeményezte az alapvető jogok biztosának meghallgatását, miután a Magyar Nemzet arról írt: az ombudsman hivatala és a TASZ egyeztetett a tűcsere-programról szóló jelentés nyilvánosságra hozatalának időpontjáról.

2014. szeptember 22. 08:16

A Magyar Nemzet múlt héten írt arról, hogy a TASZ és az ombudsman hivatalának munkatársai egyeztettek arról, hogy mikor hozza nyilvánosságra a hivatal a VIII. kerületi tűcsere-program megszüntetésével kapcsolatos elmarasztaló jelentését. A lap szerint a dokumentum 80 százalékban megegyezik a TASZ beadványával, ráadásul már május végén elkészült, mégis csak most, az önkormányzati kampányban tették közzé.

Az ombudsmani hivatal és a TASZ is tagadja, hogy összedolgoztak volna. A TASZ drogügyi vezetője, Sárosi Péter a Hír TV-nek azt mondta: érdeklődött a megjelentés időpontjáról a hivatalnál, de nem tudott arra befolyást gyakorolni. Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester úgy kommentálta az ügyet, hogy „a droglobbi beférkőzött az ombudsmani hivatalba”.

Sárosi az M1 Ma Reggel című műsorában leszögezte: nem tőlük származik a hivatkozott levelezés, hanem az az ombudsmani hivatal két munkatársa között zajlott le. Hangsúlyozta, hogy sem ő, sem a TASZ más munkatársa nem olvasta a jelentést annak hivatalos megjelenése előtt. Ugyanakkor természetesnek nevezte, hogy kapcsolatban álltak a hivatallal, hiszen a TASZ beadványa nyomán kezdte el vizsgálni a tűcsereprogram elleni támadásokat az ombudsman, és a 2013 novemberében továbbított beadvány benyújtása után is tájékoztatták a hivatalt az ügy további fejleményeiről. Szintén természetes, hogy érdeklődtek a jelentés megjelenésének időpontja iránt, hiszen kezdeményezőként a sajtóban nyilvánosságot kívántak teremteni a jelentés tartalmának – tette hozzá.

A parlament igazságügyi bizottságának KDNP-s elnöke, Rubovszky György kezdeményezte, hogy hallgassák meg Székely László ombudsmant – értesült a Hír TV. Rubovszky szerint az alapvető jogok biztosa nem teljesítette az objektív és független vizsgálódás elvárásait.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ald0 Raine hadnagy
2015. december 21. 21:55
Az nem mondható hogy a fidesz/hírtv/mti túlzottan gyors reagálású lenne. Már napokkal ezelőtt kiderült ugyanis, hogy Kocsismiép, a fidesz és a MN hazudott (plusz az ombudsmanók belső levelezésének ellopásával bűncselekményt követett el). Tehát Kocsisék alaposan pofára estek. Amúgy a blikkes újságíró estéhwz hasonlóan gondolom a rendőrök már elindultak a Magyar Nemzet újságírójának telefonjáért, amit makd elkoboznak.
Fahrenheit 451
2014. október 08. 15:41
Kocsis az első, aki ennyire bekattant a fidesz kétharmadtól, hogy azt hiszi, hogy büntetlenül rágalmazhat egy ombudsmant drogos kapcsolatokkal, ha az a lakosságot védelmezné a járványoktól az állami tűcsere indokolásával. Jó jel.
luga
2014. szeptember 22. 14:10
Jó kis apparátusa lehet, szigorúan bekötve a liberálbalosok táborába.
Apáczai
2014. szeptember 22. 14:10
A TASZ és holdudvara, megbízói köre mereven tagad, és mint begyakorolt védekezési módjuk, támadásba lendült. Remélhetőleg az igazságszolgáltatás tesz majd pontot ennek a gyalázatos ügynek a végére. Elfogadhatatlan, ha a jogbiztonság őre lépi át a törvényes kereteket. Ha zsarolható, akkor azért, ha meg önkényesen, akkor még inkább. Ha pedig ártatlan, akkor derüljön ki az. Egyelőre vesztésre állónak látszik a mutyizó TASZ-ombudsman páros.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!