Ombudsmani meghallgatás: fegyelmit kapott az egyik ügyintéző

2014. szeptember 30. 14:04

Zárt ülésen hallgatta meg a parlament igazságügyi bizottsága Székely Lászlót, az alapvető jogok biztosát, mert a Magyar Nemzet szerint előre egyeztettek a TASZ-szal a tűcsere-programról szóló, VIII. kerületi önkormányzatot elmarasztaló jelentés közzététele előtt. Székely ezt cáfolta, a TASZ-szal levelező munkatárs viszont fegyelmit kapott.

2014. szeptember 30. 14:04

A parlament igazságügyi bizottsága zárt ülésen hallgatta meg Székely Lászlót, az alapvető jogok biztosát, miután a Magyar Nemzet azt írta: az ombudsmani hivatal előre egyeztetett a TASZ-szal arról, hogy mikor jelenjen meg a VIII. kerületi önkormányzatot elmarasztaló, tűcsere-programmal kapcsolatos jelentés.

Székely László az ülés után azt mondta: tisztázták magukat, valójában a TASZ sürgetni akarta a nyilvánosságra hozatalt, de ők még megvárták az EMMI álláspontját, és utóbb jelentősen módosítottak a szövegen. Mint mondta, nem igaz a Magyar Nemzet azon állítása, hogy a jelentés csaknem teljes mértékig megfelelne a TASZ beadványának.

Az alapvető jogok biztosa közölte: munkatársuk abban hibázott, hogy a TASZ-os Sárosi Péterrel való levelezésében azt a látszatot keltette, mintha befolyása lenne a megjelenés időpontjára, valamint „biztatónak” nevezte azt a korábbi tervezetet, amit később egyébként módosítottak. Az érintett munkatárs ezért fegyelmit kapott – közölte Székely.

Kérdésre válaszolva Székely leszögezte: nem fog lemondani az ügy miatt. Legfeljebb akkor jöhet szóba a lemondása, ha úgy látja, hogy ellehetetlenült az alapjogok védelme Magyarországon, de szerinte most nem ez a helyzet.

Rubovszky György, az igazságügyi bizottság elnöke az ülést követően nem volt hajlandó az újságírók kérdéseire válaszolni, mert nem őt, hanem Székelyt kérdezték először. A hvg.hu beszámolója szerint távozóban azt mondta: „nem engedem, hogy a sajtó packázzon velem”.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ald0 Raine hadnagy
2015. december 21. 21:55
Szóval kiderült ami eddig is nyilvánvaló volt, hogy a Fidesz/MN/kocsismáté hazudozik. De kellett valami alibiítélet, amit majd lobogtathatnak, hogy "tessék ottafegyelmi,igazunkvót".
várúr
2014. október 02. 15:33
Nem az derült ki káplár. Székely először azt hazudta, belső levelezés folyt a munkatársak között. Az egyeztetés tényét kereken letagadta. Talán utólag rájött, hogy a munkatársa megvezette. Te is meg vagy vezetve, mint a lendkerekes kisautó. Csörömpölsz a Mandin évek óta. Felkunkorodsz a szőnyegre, nekimész a bútoroknak, becsúszol az ágy alá... A gyerekek ezt nevezik szórakoztató futamnak.
Apáczai
2014. október 01. 19:37
Ez senki számára sem kétséges. Bukta akkor lesz, amikor majd a beáldozott embere rá fog vallani. De akkor a lemondását azzal indokolja majd, hogy "ellehetetlenült" a jogvédelem. Ez egy gátlástalan, a liberálfasiszta ideológiához kötődő akárki.
Türelem
2014. október 01. 19:37
Miután Székely korábban azt is tagadta, hogy levelezett egymással beosztottja és a TASZ, számomra nem kétséges, hogy Székely hazudik. Minden rendben van, de azért fegyelmit ad. Most akkor hibáztak, vagy sem? Ha karom vemhes, ha akarom nem. Színtiszta képmutatás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!