Mi a jogi helyzet a menekülteket rugdosó operatőr kapcsán?

2015. szeptember 09. 13:10

Mivel a helyszínen kizárólag menekülteket rugdos az elkövető, az előítéletes motiváció megalapozott gyanúja kétségkívül fennáll. Cselekménye többrendbeli közösség tagja elleni erőszak megalapozott gyanúját veti fel.

2015. szeptember 09. 13:10
Magyar Helsinki Bizottság

„A Büntető Törvénykönyv szerint aki mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása miatt bántalmaz, az közösség tagja elleni erőszak miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az N1 TV az eset után kirúgott operatőre több menekülőbe rúgott bele a nyilvánosságra került felvételek alapján, köztük gyerekbe is. Mivel a helyszínen kizárólag menekülteket rugdos az elkövető, az előítéletes motiváció megalapozott gyanúja kétségkívül fennáll. A helyszínen voltak jelen más médiamunkások, segítők, rendőrök, jogvédők, de az operatőrnek kizárólag menekülteket jutott eszébe rugdosni. 

Mivel több embert is megrugdosott különböző felvételek szerint, cselekménye többrendbeli közösség tagja elleni erőszak megalapozott gyanúját veti fel, ami 1-7,5 év közötti szabadságvesztéssel büntetendő.”

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2016. május 27. 14:12
"hősnegri nő" - mondd, higy ez irónia. Mondd, hogy neked nem gyerekek rugdosásánál kezdődik a "hősiesség"!
balbako_
2016. március 01. 10:08
Nem kell turbózni, egy ostobaság történt a szabálysértőkkel szemben, szabályt sértett. A szabálysértők megússzák ő nem. ( Az előzményekről meg végleg nem tudunk semmit)
Mindjárt
2016. február 17. 13:03
Ezek a patkányok mindent elnéznének ezeknek az erőszakos muzulmánoknak mert Magyarország nem a hazájuk Saját hazájukba, gyerekgyilkos náci izraelben, náci izrael hős katonái leteperik a kődobáló palesztín gyereket és a karcsontját kővel össze törik. Ez a patkány válasz a kűdobálásra náci izraelben. Mi ezt nem csináljuk, mi ilyen kegyetlenségre soha se vetemednénk. A könygáz és vízágyú elégséges válasz a kődobálásra.
atila68
2016. február 17. 13:03
Mi a jogi helyzet a féltéglát dobáló bevándorló kapcsán?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!