MSZP: Letöltendőt az állatkínzóknak!

2015. október 22. 12:14

Minősített esetben nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtanák a szocialisták a gerinces állatok kínzását. Erről Kiss László, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának MSZP-s tagja beszélt egy sajtótájékoztatón. Szerinte a törvénynek tükröznie kellene a társadalom megítélését az ilyen magatartásokkal kapcsolatban.

2015. október 22. 12:14

Az MSZP a büntető törvénykönyv módosítását javasolja annak érdekében, hogy szabadságvesztéssel legyenek büntethetők az állatkínzók. Kiss László, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a megelőzés érdekében lehetővé kell tenni, hogy a társadalom által súlyosnak ítélt cselekményért akkor is letöltendő börtönbüntetés járjon, ha az nem társul más bűncselekménnyel. 

Ezért az MSZP azt javasolja: öt évig terjedő szabadságvesztéssel legyen sújtható az, ha valaki gerinces állatot indokolatlanul bántalmaz, ha az állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza. Hozzátette: javaslatuk szerint súlyosabb megítélés alá esne, ha valaki a tettét még rögzíti is valamilyen elektronikus eszközzel, őket a szocialisták szerint 8 évig terjedő szabadságvesztéssel kellene sújtani.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2015. november 06. 21:35
Az állatkínzókra büntetést kérnek, az emberkínzókat cinkosan mentegetik. A pufajkás meg az ügynök miniszterelnökeik a legsötétebb internáci időket igézték. A hazugságbajnokról és a libatolvajról nem is szólva.
csender
2015. október 22. 18:05
==Meg aztán mi van a tenyészállatokkal.== A tenyészállat amíg él kefél és addig él, amíg vénségébe bele nem pusztul. Talán, vágásra "nevelt", hizlalt, tenyésztett állatokat akartál írni ugye, te á...
Mich
2015. október 22. 18:05
MSZP: "mindenkit szeretni kell, csak a magyarokat kell gyűlölni!"
Crüwel
2015. október 22. 17:54
Miért nem mindjárt életfogytiglan?? A jelenlegi törvények is komolyan büntetik (teljesen megérdemelten) az állatkínzást, de egy jó ügyvéd ez esetben is megold bármilyen problémát és lehet a végtelenségig fokozni a büntetési tételt ezen sajnos akkor sem tudnak változtatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!