Fidesz-KDNP: A magyar baloldal az uniós színfalak mögött hátba szúrta Magyarországot

2016. július 09. 13:06

A baloldali képviselők az Európai Parlamentben megszavaztak egy olyan javaslatot, mely új adót és pénzbüntetést szab ki azoknak a tagállamoknak, akik elutasítják a kvótát. Ezzel a lépéssel a magyar baloldal hátba szúrta Magyarországot – hangsúlyozta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője.

2016. július 09. 13:06

Az Európai Parlamentben a baloldali magyar képviselők megszavazták egy olyan javaslatot, amely új adót irányoz elő a migránsválság kezelésére és pénzbüntetést azoknak az államoknak, amelyek elutasítják migránsok kényszerbetelepítését – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján szombaton.

A költségvetési bizottság javaslatát a héten szavazta meg az EP, és benne a magyar baloldali pártok, az MSZP, a DK, az Együtt és az LMP európai parlamenti képviselői.

A mostani javaslat hasonló Soros György javaslatához

A javaslat szerint minden tagállamnak részt kell vállalnia bevándorlók elosztási mechanizmusában – ismertette a kormánypárti politikus. Soros György két hete hasonló javaslatokat fogalmazott meg az EP-ban - fűzte hozzá.

Hollik István emlékeztetett arra, hogy a migránsok kényszerbetelepítésétől elzárkózó tagállamoknak migránsokként 78 millió forint büntetést kell fizetniük, miközben a 2014-2020 közti fejlesztési időszakban egy magyar állampolgárra hozzávetőleg egymillió forint uniós támogatás jutott.

Brüsszel elvesztette kapcsolatát a valósággal

A kormánypárti politikus szerint Brüsszel elvesztette kapcsolatát a valósággal, hiába a brit népszavazás, a növekvő elégedetlenség, Brüsszel Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével az élen továbbra sem hallgatja meg az európai embereket. Ezt az adót és a büntetést a magyar emberektől vennék el, az ezt megszavazó baloldali magyar EP-képviselők tehát hátba támadták Magyarországot – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Mindez mutatja, hogy egyre nő a magyar kvótanépszavazás jelentősége; október 2-án, először az EU-ban a magyar emberek mondhatják el véleményüket az unió bevándorláspolitikájáról – tette hozzá.

Előbb-utóbb kikerülünk a bóvliból

Hollik István kérdésre válaszolva elmondta, hogy a balatoni fejlesztésekre szánt 300 milliárd forinttal kapcsolatos pénteki döntés csak technikai jellegű, az összeg rendeltetése nem változott.

Arra a felvetésre, hogy Magyarországot egyes várakozások ellenére sem vették ki a „bóvli” kategóriából a nemzetközi hitelminősítők, Hollik István annyit mondott: a magyar állampapírok forgalma azt mutatja, hogy a befektetők már régóta megbízhatónak tartják a magyar gazdaságot. Csak remélni lehet, hogy ezt előbb-utóbb a hitelminősítők is belátják.

A kormányátalakításra vonatkozó sajtóhírekkel kapcsolatban a politikus leszögezte, hogy pártja támogat minden olyan kezdeményezést, mely jobban szolgálja az emberek érdekét, így ezt is, de az átalakítás részleteit nem kívánta kommentálni.

Kocsis Máté bejegyzésére nem került volna sor, ha Ungár Klára nem sérti meg

Arra a kérdésre, hogy Kocsis Máté VIII. kerületi fideszes polgármestert, a párt budapesti elnökét, az előző ciklusban országgyűlési képviselőjét „homofób” Facebook-bejegyzése után is alkalmasnak tartják-e kommunikációs vezetőnek, Hollik István annyit mondott: a bejegyzés egy magánemberé, megsértett családapáé, és ha Ungár Klára nem sértette volna meg, nem került volna sor erre méltatlan színvonalú vitára.

Arra a felvetésre, mit szólnak ahhoz, hogy a rendőrség nem hallgatta ki Kubatov Gábort, a Fidesz pártigazgatóját a vasárnapi népszavazás kezdeményezésével kapcsolatos visszaélés ügyében, Hollik István úgy reagált: rendőrségi döntéseket nem kommentálnak.

Összesen 311 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rabonban
2016. július 11. 20:00
Csak és kizárólag a baloldal és támogatóik fizessék az adót, elvégre ők szavazták meg!!!A többség kárára.Kíváncsi lennék, a szlovák, román, cseh baloldal is ezt teszi-e? Aki a nemzetének árt, az aki a nemzetére tíz-és tízezer idegent akar zúdítani, az nem csak nemzetáruló, hanem hitvány ember. Ennél nincs lejjebb! Ha ennyire gyűlöli ezt a nemzetet, húzzon el innen, nem kötelező itt élni!
kukagyerek
2016. július 10. 08:42
"Fidesz-KDNP: A magyar baloldal az uniós színfalak mögött hátba szúrta Magyarországot" ------------------------------- A finesz-kdnp meg a színfalak előtt! (Pofátlanul és cinikusan!)
peninsulavaldes
2016. július 09. 23:25
vagy miért linkelted?
kitiltott
2016. július 09. 22:29
erre szavaztak a balosok.. Így akarja felszámolni az Európai Unió Magyarországot! A német és francia kormány június 27-én nyilvánosságra hozta az Európai Unió megreformálásának tervét. A nyugati vezetők attól tartanak, hogy a Brexittel megkezdődött az Európai Unió széthullása. Így meg kell akadályozni a következő eshetőségeket és létre kell hozni egy összetartó föderációt, amely gyakorlatilag fogságba tarthatja a még bent maradt uniós országokat, nemzetállamokat. A német és francia elképzelés szerint ez úgy nézne ki, hogy elsősorban Németországot és Franciaországot egyesítenék egyetlen föderális államban. Magyarországnak és a többi unóban lévő nemzetállamnak, pedig ki lenne adva az ultimátum. Mert idő elteltével ezeknek az országuknak nem lenne saját hadserege, különálló büntetőjoga és önálló adórendszere sem! Ezeknek az országoknak az adóbevétele legitim módon egy idegen országhoz kerülne, nem beszélve arról, hogy a saját fizetőeszköz is fel lenne számolva! A védelmet az egységes európai hadsereg fegyveresei biztosítanák saját titkosszolgálattal és törvénykezéssel. A nemzetállamok hadseregeit felszámolnák és beleolvadna az európai hadseregbe. Esetünkben a Magyar Honvédség már a múlté lenne. A brüsszeli dokumentumot a TVP.info szivárogtatta ki, amelyen a francia és a német külügyminiszter aláírása egyaránt szerepel. Ebben a dologban semmi különös nincs, mert a sakktáblán gondolkodó átlag állampolgár is elképzelheti, hogy a Brexit következményeit az Európai Uniónak meg kell oldani. Magát a nem létező problémát, mert azt azonban tudnunk kell, hogy Nagy-Britanniának nem sok gazdasági kötődése volt az Európai Unióhoz. Valakik azonban a most kialakuló helyzetet már legalább 15 éve meglátták, de akkor ezeket a szakértőket összeesküvést gyártóknak nevezték. Márpedig a mai álláspont valós és a tervezetet nagyon is komolyan gondolják Brüsszelben, annak ellenére, hogy az információkat kiszivárogtatták. Egy másik terv Jan Hartman lengyel politológus nem régiben a Polytika című lapnak adott egy interjút, amelynek az volt a lényege, hogy Németország, Franciaország és a Benelux államok a „mini” Európai Uniót fognak létre hozni. Ennek a csapatnak a kelet-európai tagállamok, már nem lehetnek a tagjai. Hartman egy zseniális gondolattal támasztotta alá elképzelését „más emberek agyával gondolkodva”. Hartman szerint a nyugat politikai elit és a keleti közti gondolkodás között hatalmas szakadék tátong. A jelenlegi helyzetet a posztkommunista országok teljesen máshogy kezelik. Így, mint a migrációs ügyet is joggal! A politológus négy országot jelöl meg, magyarán a V4-eket. Lengyelországot, Magyarországot, Szlovákiát és Csehországot, akik létrehoznak egy külön EU-t! Ez nem illik bele a nyugati liberális politikusok elképzeléseibe, mert velük ez szembefordul! Jan Hartman szerint a V4-ek határaikat a szó szoros értelmében le fogják zárni nyugat felől, leginkább Lengyelország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!