Ügyvédhorda vert szét egy pakisztáni kórházat

2019. december 12. 22:04

Botokkal felszerelkezett, bosszúszomjas ügyvédek százai támadtak egy kórházra Pakisztánban: három halott.

2019. december 12. 22:04

Három beteg halt meg, amikor körülbelül kétszáz, botokkal felfegyverkezett ügyvéd támadt rá egy kórházra Pakisztánban, Lahor városában, írja a BBC nyomán az Index.

Az öltönyös-nyakkendős tüntetők megverték a személyzetet és összetörték az orvosi berendezéseket: az elmenekülő orvosok és nővérek miatt három beteg meghalt az intenzív osztályon.

A verekedésben megsérült Fayazul Hasan Chauhan pakisztáni propagandaminiszter is, aki megpróbálta jobb belátásra bírni az ügyvédeket.

A rendőrök könnygázt vetetettek be a dühöngő jogászok megfékezésére, végül több mint húsz embert tartóztattak le. 

A konfliktus előzménye az volt, hogy november 2-án fél tucat ügyvéd kísérte be kórházi kezelésre egy kollégájuk édesanyját. Az ügyvédek a kórházban vitába keveredtek az ápolókkal, majd az orvossal, mert szerintük a személyzet nem megfelelően bánt a beteggel.  Már ekkor verekedés tört ki köztük és a biztonsági személyzet között. Miután a kórház egyik orvosa ügyvédeket sértegető videót tett közzé az interneten, az emiatt ülésező ügyvédi kamarából elindult kétszáz kollega a kórházba bosszút állni.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. január 25. 11:48
Némi korrekció: a kórház valahol Szabolcsban volt, az ügyvédek pedig sokat szoláriumoztak.
Peter8811
2019. december 14. 18:48
Tanácsköztársaság?
Valodi
2019. december 13. 20:44
http://static-old.fidesz.hu/download/_HU/FideszPP2007_HU.pdf Itt van az eredetije .... verd bele a f@szod!
Valodi
2019. december 13. 19:07
... konkrétabban: http://2007-2010.orbanviktor.h.. "...A Fidesz – az uniós szabályozással és gyakorlattal egyezően – a helyi, regionális termelésre, értékesítésre, valamint a kistermelői élelmiszer-előállításra úgy tekint, mint a vidéki lét és a biztonságos élelmiszer-ellátás alapjára.... A kisebb gazdaságokban a növényi és állati termék előállítása környezetbarát módon megoldható... támogatási programokat indítunk a vidéki településeken, ... figyelemmel a szociális, kulturális, gazdasági és ökológiai szempontok összhangjára, a helyi kezdeményezésekre, a helyi erőforrások feltárására….”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!