Trócsányi László: Az idő a Néppárton belül nekünk dolgozik

2020. február 26. 07:41

„Nagyon sokan vannak mellettünk, ez a tábor pedig egyre növekszik és az idő a Néppárton belül nekünk dolgozik, mert megértik az álláspontunkat” – fogalmazott Trócsányi László a Hír TV kedd esti műsorában.

2020. február 26. 07:41

A Fidesz és a magyar kormány támogatja az Európai Unióban Magyarország ügyében folyó, 7-es cikk szerinti eljárás felgyorsítását, annak mielőbbi befejezése érdekében Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő közlése szerint. A kijelentés kapcsán Trócsányi László elmondta, az egész ügy kezd politikai bohózattá alakulni, hiszen Lengyelországgal szemben 2017.ben, Magyarországgal szemben pedig 2018-ban kezdődött egy eljárás, és most 2020-ban – a volt miniszter szavai szerint – „sehol sem tartunk”.

„Szeretnénk pontot tenni ennek az ügynek a végére, az összes érvünket elmondtuk, a magyar kormány írásban egy nagyobb dokumentumot is rendelkezésre bocsájtott. El kellenne olvasni azokat az érveket” – jelentette ki az EP-képviselő.

A Fidesz európai parlamenti képviselői minden fórumon is elmondják, hogy mi az álláspontjuk a „vádpontokkal” kapcsolatban, de mint arra Trócsányi László felhívta a figyelmet, válaszra sem méltatják őket, hanem a saját maguk álláspontját hangoztatják és így a „süketek párbeszéde alakul ki”.

Hozzátette, az Európai Unió hitelessége is napirenden van, így a Fidesz és a kormány szeretné ezt az ügyet lezárni. Azzal, hogy az Európai Parlament rá akar erre a témára telepedni és 4-5 naponta rendezvényt tartanak a jogállamiságról, az kifullad és Trócsányi László szerint kontraproduktív.

Arra a felvetésre, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője sürgette az Európai Tanácsot, hogy vegye napirendjére a 7-es cikk szerinti eljárások ügyét, Trócsányi elmondta, a Néppárton belül sokan értik a magyar álláspontot és sok néppárti képviselő is egyetért azzal, hogy Magyarország ellen boszorkányüldözés folyik.

„A Néppárt nagyon megosztott ebben a tekintetben, de nagyon sokan vannak mellettünk, ez a tábor pedig egyre növekszik és az idő a Néppárton belül nekünk dolgozik, mert megértik az álláspontunkat” – tette hozzá.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. március 01. 07:15
"...Az idő a Néppárton belül nekünk dolgozik" NEKÜNK BIJON....NEMHIÁBA VANNAK FRÁSZBA A NYUGATI BALLIBERÁLIS BALPICSÁK ÉS BALFASZOK, HOGY "LASSAN MEGY AZ ÜGY" NEM TÖRTÉNIK SÖMMI....IGYÁMIGYÁM...EZ KÖLL! LANGSAM, LANGSAM.....
toef36
2020. február 29. 16:45
Az "egyik" süket, a "másik" meg úgy tesz, mintha süket volna?
syphax
2020. február 28. 10:23
"...Bayer az utóbbi időben, a kicsihuszár utasítására, az ország uniós kilépését kezdte propagálni..." " KEZDTE PROPAGÁLNI" AZ APÁD HÓTTKÓROS REPCSES FASZÁT--TE BAROM! TELJESEN HÜLYE VAGY! BAZZDMEGANYÁD!
OberEnnsinnen
2020. február 27. 10:13
Én meg azt mondom, minél tovább tart a hercehurca, a Fidesz-nek annál jobb, mert az idő valóban neki - és a magyarok törzsének - dolgozik. De azért jó lenne, ha Trócsányiék, Hidvégi, vagy OV adna egy címkét a történetnek, pl. így. "Holnap, 28-án az EU a 264. folytatását játssza le a magyar jogállamiság veszélyei című bohózat-szappanoperának."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!