Az ügyészség elismerte: Horváth Csabát gyanúsítják korrupcióval

2022. február 23. 14:31

Az ügyészség szerint megalapozott a gyanú, hogy Horváth egy társával a fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett egy céget, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt – adta hírül a HVG.hu.

2022. február 23. 14:31
null

Az ügyészség szerint megalapozott a gyanú, hogy Horváth egy társával a fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett egy céget, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt – állítja a HVG. 

Korrupciós bűncselekmények miatt gyanúsított a zuglói polgármester és egy volt helyi politikus – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán a lap szerint. Az ügyészség azt közölte, hogy befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, amelyben a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaéléseket vizsgálja.

A nyomozó főügyészség a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködésével kedden több helyszínen – köztük a zuglói önkormányzat épületében – házkutatásokat és lefoglalásokat végzett, majd gyanúsítottként hallgatta ki a zuglói polgármestert és egy volt helyi politikus – idézi a HVG az ügyészség közleményét.

Az ügyészség szerint megalapozott gyanú, hogy 2016-ban a jelenlegi polgármester – aki akkor a fővárosi közgyűlés tagja volt – a társával Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt. Mindezen túlmenően, 2017 szeptemberében egy helyi politikus azzal kereste meg ugyanezt a céget, hogy havi 3 millió forintért cserébe nem fogja a befolyását a cég ellenében érvényesíteni az ügyben. Az ügyészség szerint a gyanúsított legalább három alkalommal vett át alkalmanként 3 millió forint készpénzt.

Szerda délelőtt Horváth Csaba, Zugló polgármestere a Facebookon közölte, hogy házkutatást tart a polgármesteri hivatalban az ügyészség, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft.-nél, és az ő otthonában. Hadházy Ákos azt írta: hallott olyan információkat, amelyek arra utaltak, hogy ez be fog következni, „mivel a SYS IT Services Kft-t érintő nyomozásnak lehetnek ellenzéki önkormányzatokat érintő szálai”. 

Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
123321
2022. február 23. 18:29
Jaj de jó! Márky-zaj megkezdte már a korrupció elleni harcot? Leüvöltötte Horvát haját?
files32
2022. február 23. 17:47
Az eresztény bánki eriket miért nem nevesítik?
Gonella
2022. február 23. 17:44
a tiszták kicsit foltosak, szar került a ventilátorba
masikhozzaszolo
2022. február 23. 17:36
Kampány van! Mindenképpen kell a törődés. A bírói szak majd olyan lesz, mint a poros orr és a Nokiás doboz, aki, ami ott se volt, a bíró szerint. Ki mondta azt, hogy a Fideszesek álmatlan éjszakáit ígéri? Közös vigília lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!