Üzenetben figyelmezteti felhasználóit a majomhimlőre egy meleg társkereső applikáció

2022. május 27. 20:54

A Grindr azt kérte felhasználóitól, hogy ha észlelik magukon a tüneteket, forduljanak az egészségügyi hatóságokhoz.

2022. május 27. 20:54
null

A Grindr nevű, homoszexuálisoknak készült telefonos társkereső alkalmazás olyan üzeneteket küldött európai felhasználóinak, amelyekben a majomhimlőre figyelmezteti őket. A jelenlegi járvány kitörését az egészségügyi szakértők néhány, a kontinensen zajló LMBTQ-eseményhez kötik – adta hírül a Telegraph nyomán a Demokrata.

A figyelemfelhívó üzenetben részletezik a betegség néhány jelét és tünetét, valamint azt, hogy a betegség személyközi érintkezéssel, valamint a fertőzött személy „ruhájának, ágyneműjének vagy szexuális játékszereinek” megérintésével is terjedhet. A cég most állítólag hasonló üzenetet készít amerikai felhasználói számára is.

A The Telegraph beszámolója szerint

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a jelentések szerint a járvány kitörését két – belgiumi és spanyolországi – bulin történt, „kockázatos szexuális viselkedéssel” hozza összefüggésbe – fogalmazott a portál.

3 különböző nyelven küldték ki az üzenetet

A járvány elleni küzdelem részeként a Grindr üzenete – amelyet 13 különböző nyelven küldtek ki – azt ajánlja felhasználóinak, hogy forduljanak a helyi egészségügyi hatóságokhoz.

A brit hatóságok jelenleg az ismert esetekkel kapcsolatos kontaktkutatást végzik, a betegség ellen pedig oltóanyag áll rendelkezésre azok számára, akiknél még nem jelentkeznek a tünetek; ezek kialakulása azonban akár három hétig is eltarthat – ismertette a Telegraph.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trombitás Keresztély
2022. május 28. 15:13
<p style=" font-size:3em; background-image: repeating-linear-gradient(45deg, orange , yellow, green, cyan, blue, violet); -webkit-background-clip: text; -webkit-text-fill-color: transparent; ">A Grindr többet tesz a majomhimlő ellen, mint a mandiner!</p> </p>
wadcutter
2022. május 28. 13:37
A majmokat is értesítették már? Még a végén azok is elkaphatják a melegektől.
nempolitizálok
2022. május 28. 10:03
USA biolaborok a buzik ellen. Itt valami nagyon mellément.
nick89
2022. május 28. 09:46
Szájer tényleg majomhimlős?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!