Texasban Orbán Viktor újra belengette a rég várt adómentességet

2022. augusztus 05. 11:22

A CPAC nyitóbeszédben fontos adóváltozást is megemlített Orbán.

2022. augusztus 05. 11:22
null

Orbán Viktor csütörtök este a CPAC nyitóbeszédében megemlített egy a magyar adózást érintő változtatást is. A miniszterelnök úgy fogalmazott az előadásában, hogy „azért küzdünk, hogy kiterjesszük az élethosszig tartó szja-mentességet a háromgyerekes anyák számára is”.

Ez egy nagyon fontos változás lenne, hiszen jelenleg az szja-mentesség négy gyermek után jár az édesanyjuknak.

A miniszterelnök nem most említette ezt először, 2020 elején már belengette a tervet. A beszéd fényében úgy tűnik, hogy nem mondott le erről, és a kormány továbbra azon szeretne dolgozni, hogy ezt a felső határt egy gyerekkel csökkenteni tudja.

Nyitókép: MTI

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2022. augusztus 05. 17:33
- ha komolyan gondolná, az felelőtlen és öncélú hazardírozás, szokás szerint a más pénzével -hazudott, csak a szerepléshez kellett még egy kellék. Egyébként, miből is?
Láncfűrészes Attasé
2022. augusztus 05. 13:17
Akkor a fiatal középosztálybeli nők fognak szülni, ha Orbánék dugdossák a bugyijukba a szülesztési pénzt? Nem fognak, amíg 30% az élemiszer infláció, és szisztematikus módon csinálják ki az egész szociális szektort, főleg az oktatást, az egészségügyet, és épül lefelé az összes ilyen rendszer. Ezek rosszabbak, mint a szülő férfiakról álmodozók. Elképzelik az asztalnál, hogy hogyan gondolkozzanak a nők és mi a jó nekik, aztán kiderül, hogy hopika, jobbára nem így van. Persze amíg a cigány népességrobbanás miatt a KSH hozza a számokat, addig lehet verni a mellet a kipcsakok szaporításáról...
fatman
2022. augusztus 05. 13:08
nagyon helyes...
foldizs
2022. augusztus 05. 13:00
És miért csak az anyák számára? Mert ők 3-4 gyerek után többnyire úgysem dolgoznak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!