Itt vannak a számok: a Németországba érkező migránsok töredéke akar csak dolgozni

2023. január 12. 10:47

A beérkező félmilliós embertömegből mindössze negyvenezren kaptak munkavállalási célú tartózkodási engedélyt – adta hírül szerdán a Die Welt.

2023. január 12. 10:47
null

A szövetségi kormány 2021-re vonatkozó migrációs jelentéséből kiderült, hogy Németország aligha vonzó a külföldi szakmunkások számára. Az Európán kívüli országokból érkező 500 000 bevándorlóból csak néhány tízezer kapott munkavállalási tartózkodási engedélyt. A menedékkérelmek száma ettől függetlenül meredeken emelkedett – erről tájékoztatott szerdán a Welt.

A számok magukért beszélnek

A német lap közölte, hogy a szövetségi kormány által közzétett 2021-es migrációs jelentéséből kiderül, a 2021-es évben mintegy 1,3 millió külföldi költözött Németországba, köztük közel 500 000 Európán kívüli országokból. Ezen félmilliós embertömegből pedig

mindössze negyvenezren kaptak munkavállalási célú tartózkodási engedélyt.

A lap állítása szerint Törökországból, az Egyesült Államokból és Kínából költöztek elsősorban munkavállalási céllal Németországba. A migrációs helyzettől függetlenül a zöldek továbbra is pártolják a tömeges migrációt. Ez ugyanis szerintük segíti a rasszista ellenérzések leküzdését, a bevándorlás családbaráttá tételét.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kujon
2023. január 13. 09:02
Az utolsó mondatot már valszeg ők se gondolták komolyan, avagy nem tudták megállni röhögés nélkül.Ilyen már egy bolgár mesefilmben sincsen, pedig ott minden elképzelhető.
kujon
2023. január 13. 08:55
"mindössze negyvenezren kaptak munkavállalási célú tartózkodási engedélyt." Ez is a németeket minősíti, miért nem adtak ilyet több migrinek??? Már a dojcsok is migrigyűlölők?Hová lesz így a világ dicsősége? :D
Tarpibp
2023. január 13. 08:27
Amióta a germán népek léteznek, időről időre elpusztítják az európai gazdaságot és kultúrát. Már Roma bukásában a kultúra és gazdaság elpusztításában is ők voltak az élen. A középkorban ők háborúztak a legtöbbet. Az I. és II. vh. is az ő nevükhöz fűződik. Most meg a hülyeséggel pusztítják el Európát.
NiewiederGyurcsány
2023. január 13. 07:11
Több, mint negyven éves európai életem során sok mindent megtapasztaltam, de ez idő alatt folyamatosan dolgozó afrikai, vagy arab migránst nem láttam! Akik még néha dolgoztak, azok is csak 6 hónapig, hogy azt követően a munkanélküli segélyt megkapják. Nagy családban élnek és gyermekek után járó családi pótlékkal, gyors segélyekkel, kiegészítő fekete munkával, szociális bérlakással / drog, cigaretta, stb./ sokkal többet tudnak összehozni a hónap végére, mint az állandóan dolgozó, honos franciák, de ez igaz minden más nyugati országra ! Hülyék lennének dolgozni !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!