Suhajdát nem az emberiség előrehaladásáért érzett vágy, hanem személyes ambíciói hajtották

2023. május 29. 09:24

Nekem ez nem sportteljesítmény, hanem egy balul sikerült cirkuszi mutatvány.

2023. május 29. 09:24
null
Szotyori-Lázár Zoltán

„Mindenki elmondta a véleményét a Suhajda Szilárd ügyről, így megteszem én is. Szeretném előrebocsátani, hogy természetesen én is sajnálom, ami történt vele, ugyanakkor azokkal sem értek egyet, akik felmagasztalják akár Suhajdát, akár a hegymászókat általában. Attól az érveléstől meg végképp kiver a víz, amikor valaki azzal jön, hogy »ha nem lettek volna a Suhajdához hasonló, bátor emberek, még mindig a technikai középkorban élne az emberiség«.

Nos, maradjunk annyiban, hogy nagy felfedezőkre mindig szüksége volt az emberiségnek és mindig szüksége is lesz, azonban Suhajda Szilárd nem volt felfedező. Az emberiséget előrevivő »Nagy Felfedezők« amúgy jellemzően nem adrenalin junkie-k, hanem mindenki által kicsúfolt, hajlott hátú, szemüveges, íróasztal felett görnyedő könyvmolyok és geek -ek voltak. Suhajdát ezzel szemben nem az emberiség előrehaladásáért érzett olthatatlan vágy, hanem személyes ambíciói hajtották.

Célja, ha sikerült volna, nulla hasznot hajtott volna az emberiségnek, a Mount Everesten amúgy sincsen már mit felfedezni. Szóval ha kérhetem, ne hasonlítsuk a nagy felfedezőkhöz.A becsvágy, a vakmerőség és az önzés lett a veszte, így végül egy megözvegyült asszony és egy árva maradt utána. Nekem ez nem sportteljesítmény, hanem egy balul sikerült cirkuszi mutatvány: egy artista halálugrása védőháló nélkül. Részvétem a családjának, akiknek mérhetetlen fájdalmat okozott...”

Nyitókép: Suhajda Szilárd Facebook-oldala

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2023. május 30. 17:00
Teljesen egyetértek. A Mount Everesten nagyobb a forgalom, mint egy autópályán, évekre előjegyzést vesznek fel rá. Ez a srác kereste a feltűnést, ráadásul hatalmas kockázatot vállalt azzal, hogy egyedül és oxigénpalack nélkül próbált felmászni a hegyre. Extrém körülmények között, módosult tudatállapotban nyilván józan mérlegelésre sem volt képes. Örülnék, ha a jövőben ilyenre vállalkozók és szurkolóik megkímélnének bennünket attól, hogy napokon keresztül élőben közvetítsék számunkra a halált. Morbid dolog ilyesmit öt-hat évenként újra és újra eljátszani és a gyermekeik is alighanem jobban értékelték volna, ha az apjukkal nőhettek volna fel, mint a róla elnevezett intézményeket.
miazhogynagyonis
2023. május 30. 13:53
Ezt a SZOTYORI-LÁZÁR ZOLTÁN-t lombikban hozták létre, utána pedig tápoldaton fektetve táplálták. Ez azt mondja, hogy ő mit minek tekint. Senkit nem érdekel, hogy mit gondol egy senki.
u.cserkész
2023. május 30. 12:29
"Suhajdát nem az emberiség előrehaladásáért érzett vágy, hanem személyes ambíciói hajtották" Szatyor, te persze az emberiségért dolgozol. Mekkora egy sutyerák ez az ember.
amca
2023. május 30. 08:34
Mandi. Ez a faxverő Hunnia 9 874 8745 .sz.senkije. Ilyen fontos Bangónédíjas baromezt idézni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!