Hágának bizonyítéka van Kadhafi ellen

2011. május 03. 11:06

A Hágai Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze leszögezte: szilárd bizonyítékokkal rendelkeznek a Moamer Kadhafi líbiai vezető által elkövetett emberiesség elleni bűnökkel kapcsolatban.

2011. május 03. 11:06

Luis Moreno-Ocampo, a Hágai Nemzetközi Bíróság (ICC) Főügyésze a Reutersnak elmondta: az ICC szilárd bizonyítékokkal rendelkezik Moamer Kadhafi emberiesség ellenes bűncselekményei ügyében.

Moreno-Ocampo szerint számos ilyen bizonyítékokkal rendelkeznek például civilek meggyilkolása és üldöztetése kapcsán, amely tömeges letartóztatásokat, kínzásokat, illetve tüntetők és újságírókkal nyilatkozók eltüntetését is jelentette.  A hágai törvényszék összesen öt líbiai vezető körözését kérelmezi majd.

A svájci hatóságok összesen 360 millió svájci frankot fagyasztottak be Moamer Kadhafihoz köthető számlákon.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crm114
2011. május 03. 12:08
Bombázzák le Kadhafit nyugodtan, senki sem fogja sajnálni (néhány haladó magyar antiimperialistán kívül), csak ezt a jogászkodó ejrópai picsogást kellene kihagyni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!