Így rendezné adósságát Görögország

2015. február 03. 09:25

Az új görög kormány nem akarja az adósság eltörlését, hanem újfajta államkötvények segítségével rendeznék azt.

2015. február 03. 09:25

Az új görög pénzügyminiszter bemutatta, hogyan rendeznék az ország tetemes adósságát. Janisz Varufakisz Londonban George Osborne brit pénzügyminiszterrel tárgyalt hétfőn, ezután számolt az adósságrendezési tervről.

A görög pénzügyminiszter a Financial Times-nak adott interjúban hangsúlyozta: nem akarják a görög adósság eltörlését. Az ország 315 milliárd eurós adósságát újfajta államkötvények segítségével rendeznék.

A görög pénzügyminiszter azt kérte a hitelezőktől, hogy adjanak nagyobb mozgási szabadságot, különben a végeredmény eldeformált Görögország lesz, megreformált helyett.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lázár Páván
2015. február 03. 12:12
HAZAÁRULÓ szarok ezek is Teljesen mást igértek a kampányban Most hogy megnyerték, lementek kutyába és meghunyázkodtak Sziriza = fidesz-orbán
bunko_jobbos
2015. február 03. 12:05
A modern Görögország 3 esetben jelentett csődöt (egyesek szerint ötször) (ez kb. 150 évet ölel fel). Akkor most miről beszélünk? Sose fogják megadni. Még így is kisebb a fizetett kamatuk (százalékosan), mint a mienk. Mert őket megsegítették, minket meg szívattak. Az lenne az igazságos, hogy akik adták a pénzt, ők szopják be. Persze nem vagyok naiv, nem ez lesz. Görögország gazdaságilag egy 0, a nyugat segítő keze húzza ki őket a szarból mindig. Mert nekik vannak kedvenceik. Pl.Romániát is a nyugati hatalmak csinálták 1850-es években. Előtte 10 évvel meg hagytak minket e ruszkik által leveretni, senki sem szólt rájuk. A görögöknek most is járt a segélycsomag, nekünk a saját hajunknál kell kihúzni magunkat. Baszzák meg a helóta gecik. :-)
Gregorius
2015. február 03. 11:35
Valahol olvastam az elképzelésről, és nem látszik hülyeségnek. A visszafizetendő összegek kamatát az ország gazdasági növekedéséhez kötnék, ezáltal ösztönözve a termelő beruházásokat. E nélkül -csökkenő nemzeti termék mellett- irreális az, hogy törleszteni tudjanak. Más kérdés az, hogy mindig "kettőn áll a vásár", az így létrehozott üzemeket a növekedéshez gazdaságosan működtetni is kell. Jelenleg az országnak tudomásom szerint csak két igazán versenyképes ágazata van, a turizmus és a tengeri hajózás (szállítmányozás), ezt kellene szélesíteni, nem is beszélve az adóhatóságuk hatékonyságának növeléséhez. (Nem is hasonlítható szervezettségében a mi NAV-unkhoz...)
ördöngös pepecselés
2015. február 03. 10:18
a pilótajáték folytatódik egy felhővel magasabb szinten a ma született kis Jorgos fitymáját ki viszi? a keze, lába, miegymása már elkelt az elöző körben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!