Főtér: Iszlamista sejtet számoltak fel Szatmárnémetiben

2015. április 07. 10:03

Kitiltottak Romániából hat, arab származású francia állampolgárt, akik a gazdasági tevékenységük mellett az Iszlám Állam és az al-Kaida ideológiáját hirdették és iszlamista híveket toboroztak – írja a Főtér.

2015. április 07. 10:03

Kitiltottak Romániából hat francia állampolgárt, miután tevékenységüket nemzetbiztonsági kockázatnak nyilvánították a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) hozzájárulásával – írja a Főtér.

A hat arab származású francia állampolgár külföldi cégek képviselőiként dolgozott Szatmárnémetiben. A mohamedán vallású személyek Alber Samir Helmy Guirguis szatmári cégénél dolgoztak, amely franciaországi iszlám közösségek számára dolgozott fel húsárut. Guirguis korábban a kolozsvári orvosi egyetemen szerzett diplomát.
 
A SRI közlése szerint a hat francia állampolgár nemzetbiztonsági veszélyt jelentett, gazdasági tevékenységük mellett az Iszlám Állam és az al-Kaida ideológiáját hirdették és iszlamista híveket toboroztak, központjuk egy Szatmárnémetiben működő imaház volt. A hat személy külföldi terrorista elemekkel tartott fenn kapcsolatokat a SRI szerint.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sersem4
2015. április 07. 15:09
Fosnak,hogyha győzne az iszlám,akkor lecsapnák a tolvajok kezét. Egy román se birna tapsolni,csak ha a homlokát ütögetné a maradék egyel.
Akitlosz
2015. április 07. 14:02
Megszívja az EU a franciák miatt, s a többi multikultit éltető és erőltető eszement liberális ország miatt is. Ha a Párizsban készült fényképeken nem látszik az Eiffel torony, akkor ránézésre akár Szenegálban is készülhettek volna.
alex.leopardi
2015. április 07. 13:35
onnan származik a sváb nagynéném,iszlámról nem is hallott
Frankie Bunn
2015. április 07. 10:26
:DDDD (ugyanakkor szomrú is nagyon)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!