Bakondi: A migrációs útvonal nem haladhat Magyarországon keresztül!

2016. február 03. 12:07

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György elmondta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy egy lehetséges megváltozott migrációs útvonalnak Magyarország ne legyen része. Az M1 reggeli műsorában beszélt az Európa-szerte bevezetett szigorításokról, hozzátéve: nem várható csökkenés a migránsáradatot illetően.

2016. február 03. 12:07

Bakondi György, Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója az M1 reggeli műsorában elmondta: nincsen arra utaló körülmény, amely szerint a migráció mértéke csökkenne, és hozzátette, hogy a legfrissebb adatok 62 ezer januárban Európába érkezett migránsról számolnak be, ami többszöröse a tavalyi januári adatnak.

A főtanácsadó hangsúlyozta, hogy már minden felelős európai politikus fontosnak tekinti Európa határainak védelmét. Elmondta: minden lehetőt meg kell tenni az illegális migráció megállítására, főként a schengeni határoknál. Támogatóan nyilatkozott a macedón-görög és a bolgár-görög határon létesítendő újabb védelmi vonaláról. Utalt Macedónia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria jelentős korlátozásaira, ahova már csak azok az iraki, szír és afgán menekültek mehetnek, akiknek célállomása Ausztria vagy Németország.

Szó volt arról is, hogy Görögország is fokozottabb betartását ígérte a szabályoknak és Európa-szerte jelentős intézkedések történtek a bevándorlási szabályok szigorítását, illetve a rendvédelmi és titkosszolgálati szervek megnövelt hatáskörét és eszközeit, erejét illetően. A migrációs útvonal a főtanácsadó szerint változhat, de elmondta, mindent megtesznek azért, hogy Magyarország ne szerepeljen ebben az útvonalban. Hozzátette: érdemi döntéseket remélnek az Európa Tanács februári ülésétől.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2016. május 07. 16:10
Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket
liberálzöld.
2016. február 04. 08:41
Nem gondolom, hogy nincs rengeteg igazság abban, amit írsz. Azt sem mondtam, hogy - nagy többségében - nem értek egyet Orbán menekültpolitikájával. A gondom összesen annyi, hogy Orbán erősen túltolja a bicajt, néha összetéveszti magát egy nagyhatalom vezérével. Mindenesetre itthoni szavazatgyűjtőnek az is jó, kerül amibe kerül. De most mondd meg igaz szívedre, mire volt jó a nagy plakátkampány sok milliárdért? Miért építettünk kerítést, amikor a dolog vége az lett, hogy a kapun átjött migránsokat vonatra - buszra tettük és már vittük is egy országgal odább. Elég lett volna elhíresztelni, hogy a körükben, hogy aki jelentkezik - mondjuk Röszkén - az 24 órán belül buszra - vonatra tesszük és visszük az osztrák határra? Tizedennyi költséggel ugyanide jutottunk volna. Nem lett volna a Keletinél a majomcirkusz és nem röhögött volna rajtunk a fél világ, hogy rendőrök kísérgetik a gyalogos migránsokat az autópályán. És nem utálna bennünket fél Európa.
liberálzöld.
2016. február 04. 08:40
Ki kell íratni valamelyik Habony-céggel jó nagy plakátokra minimum 3 milliárd közpénzből, hogy: "Ha Magyarországra jössz jegyezd meg: A migrációs útvonal nem haladhat Magyarországon keresztül!"
bodolidi
2016. február 04. 08:40
Bezzeg a Gyurcsány kormány milyen szakértő volt.Nem sok hiányzott,hogy csődbe menjen az ország.Eladósitottak mindenkit és az országot is.De minek is irkálok ilyen eszetlennek.Inkább kiikszellek,mert fáj a sötétséged.Szerintem már mindenki letiltott,mert senki sem válaszol az agymenésedre.Na,pá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!