Roham Európa „új Orbánja” ellen

2016. február 01. 12:01

Az uniós eljárás Lengyelországgal szemben még nincs lezárva. A procedúra valószínűleg eltart még egy darabig, és eredmény nélkül ér majd véget.

2016. február 01. 12:01
Jaroslaw Gizinski

„A strasbourgi vita senkinek sem tett jót. Lengyelországban a kormány hívei Beata Szydło győzelmét hangoztatták, bár a kormányfő a valóságban nem volt különösebben meggyőző, szónoki képességben alulmarad Orbán Viktorhoz képest. Ugyanakkor az unió válogatott és tapasztalt élharcosai nem voltak képesek meghátrálásra kényszeríteni. Csak annyit értek el, hogy több euroszkeptikus felszólaló számára unióellenes kirohanásokra adtak lehetőséget. A látszat ellenére ez még a PiS-nek sem jött jól, mivel a párt – a Fidesszel ellentétben – az Európai Parlamentben nem tagja az Európai Néppártnak, így a nagy európai jobbközép erők támogatása nem automatikus. A hangos, de valójában befolyással nem bíró, nem szalonképes szövetségesek tapsa pedig nem sokat ér.


Az uniós eljárás Lengyelországgal szemben még nincs lezárva. A procedúra valószínűleg eltart még egy darabig, és eredmény nélkül ér majd véget, legfeljebb az Európai Parlament baloldali és liberális hangadói kapnak újabb alkalmat néhány hangzatos szónoklatra és leckéztetésre. Ugyanakkor Európán újabb törés mutatkozik, amely csak tovább gyengíti az unió amúgy is recsegő szerkezetét.”

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alarik
2016. február 01. 17:59
Jogos az észrevétel.
balbako_
2016. február 01. 14:36
Ha valaki elfeledte már Orbánnal szemben elállatiasodott liberális és baloldali ordítozókat, az most frissíthette emlékeit Louis Michel liberális képviselő őrjöngését hallgatva, amint fiacskája rablását védte Gál Kinga elnökkel szemben. Ezek oktatnak demokráciáról bárkit is? Ilyen jelenetek az ukránoknál szoktak lezajlani!
Morgen
2016. február 01. 14:32
Ezt a bolondokházát kellene becsukni, a helyét fölszántani. Elég volt a hülyeségeikből. Aki a bécsi cukrászda-hülyeséget kitalálta, arra ráadni egy kényszerzubbonyt, életfogytig tartó kihordásra. Egy nulla szervezet, nulla emberekkel.
tevevanegypupu
2016. február 01. 13:30
Érdekes, hogy a sötéten buta és hozzá nem értő EU vezetés ellen nincs kirohanás soha.Európának nem Lengyelország és Magyarország miatt lesz vége, hanem az Európai Unio miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!