Nem kapott menedékjogot Kanadában az egykori SZDSZ-es Mohácsi Viktória

2017. április 25. 10:30

Öt évig tartott az eljárás, végül elutasították Mohácsi Viktória menedékkérelmét.

2017. április 25. 10:30

A Magyar Nemzet értesülései szerint több mint öt év után lezárult az egykori SZDSZ-es Mohácsi Viktoria politikai menedékjogi eljárása, a volt EP-képviselő kérelmét elutasították. Mohácsi ezt maga ismerte el a lapnak. Mint mondta: meglepte a döntés, és április 10-én már le is zajlott az első, hazatelepítéssel kapcsolatos meghallgatás. A Magyar Nemzet azon kérdéseire, hogy mit tervez a kérelem elutasítása után, Magyarországon folytatja-e tevékenységét, csak annyit válaszolt: „Nem tudom!”.

Mohácsi 2011 végén hagyta el Magyarországot, és kért menedékjogot Torontóban. Távozásáról 2012 végén, a CBC kanadai közszolgálati tévének adott interjúban beszélt először, akkor azt mondta, azért kért menedékjogot, mert életveszélyes fenyegetéseket kapott Magyarországon, amiért kritizálta, hogy lassan halad a romagyilkosságok felderítése. A volt SZDSZ-es politikus emellett arról is beszélt, hogy szerinte a Gyurcsány-kormány eltitkol, majd titkosít bizonyos információkat a romagyilkosságokkal kapcsolatban, mivel azok „egyesek szerint összefüggésbe hozhatnak néhány állami tisztségviselőt a gyilkosokkal”. Szerinte 15 év börtönt kockáztatna, ha ezekről az ügyekről beszélne, és a magyar titkosszolgálat is utána nyúlhat Kanadában. A szocialisták akkor nagyon felháborodtak Mohácsi szavain, és határozottan tagadták az állításokat – írja a lap.

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2017. április 27. 13:11
És ezt így hogy?
edvind johnsson
2017. április 26. 11:03
Miért nem mondta meg az igazat, hogy Magyarországon a származása miatt üldözik?
V.A.Lucky
2017. április 26. 10:50
Vicces akció volt ez. Olyan igazi szdsz maradék agymenés :) Teljesen jogosan elutasították a menekült státuszt. Miközben az a legnagyobb poén, hogy ha bármilyen igazi és valós szakmai tudása lenne, és ez alapján kérelmezte volna, simán kapna letelepedési lehetőséget Kanadában. Szaktudással várnak bárkit. "Menekültként" azért nem árt ha valóban jogosan menekül az életét mentve.
tango47
2017. április 26. 10:39
Andersen nagy mesemondó volt, de kutyafüle Mohácsihoz képest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!