Nem hajlandó áthaladni Molenbeek bizonyos részein egy busztársaság

2017. június 06. 12:33

Az utcán játszó gyerekek és fiatalok január óta rendszeresen kövekkel dobálják meg a távolsági buszokat Molenbeek egyes részein, ezért az egyik busztársaság sofőrjei ezeken a területeken már nem is hajlandóak áthajtani.

2017. június 06. 12:33

Az egyre gyakoribbá váló kődobálások miatt a De Lijn nevű flamand távolsági busztársaság sofőrjei nem hajlandóak áthaladni Brüsszel Molenbeek nevű városrészének egyes utcáin – írta a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap. A napilap információi szerint Brüsszel főként muzulmánok lakta Molenbeek nevű kerületében, az utcán játszó gyerekek és fiatalok január óta rendszeresen kövekkel dobálják meg a távolsági buszokat. A buszvezetők arról számoltak be, hogy – abban az utcában, ahol tavaly tavasszal a hatóságok elfogták a 2015 novemberében, Párizsban elkövetett terrortámadások megszervezésével vádolt Salah Abdeslamot – a buszokat ért kőzáporban több szélvédő és oldalsó ablak tört be, vagy keletkezett másmilyen kár a járművekben.

A sorozatos incidensek miatt a Belgium északi, flamand nyelvű tartománya felé induló járművek vezetői bejelentették, hogy a jövőben nem haladnák át a kerület ezen utcáján és bizonyos más területein, mivel nem érzik munkáltatójuk támogatását saját és utasaik védelmére vonatkozóan. A sofőrök a busztársaság vezetői mellett a helyi rendőrséget is tétlenséggel vádolják.

A beszámoló szerint a rendőrség megerősítette a támadásokról szóló híreket. Hozzátették a kődobálás a város más kerületeiben is előfordul és a brüsszeli tömegközlekedés járatait is érinti. Francoise Schepmans, a kerület polgármestere elmondta, egy korábbi támadás bejelentését követően a hatóságok egy 18 éves fiatalt állítottak elő, ügyét június folyamán tárgyalják – tájékoztatott a napilap.

Molenbeek a brüsszeli iszlamisták fellegvárának számít. Úgy 2015 novemberében, Párizsban, mint a 2016 márciusban, Brüsszelben elkövetett terrortámadás szálai a kerületbe vezettek. Európából a lakossági arányaihoz képest Belgiumból, az országon belül is Molenbeekből csatlakoztak legtöbben az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez Európából, a Szíriából hazatért harcosok közül legtöbben ebben a kerületben laknak.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2017. június 07. 09:42
Brüsszel, 2017. De nem csak Brüsszel, Marseilles egyes kerületei hasonló halálzónák, mint amilyeneket Rio de Janeiroban, vagy Mexikó egyes városaiban látni, Párizs több külvárosa semmiben nem különbözik például Fokváros, vagy Calcutta nyomornegyedeitől. Liberalizmus.
dream killer
2017. június 06. 17:20
Én tudok olyan pesti kerületet, ahol senki nem mer sötétedés után az utcára menni..........
cutcopy
2017. június 06. 15:13
Ez is egy méltánytalanul elhallgatott eset Svédországból.. https://www.facebook.com/mikael.nyren.1/videos/1325834744163017/
zakar zoltán béla
2017. június 06. 13:54
Gyorsjárat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!