Az Iszlám Államot pénzelte – kiutasították Romániából

2017. augusztus 03. 11:12

A román titkosszolgálat figyelmét felkeltette, hogy egy tunéziai férfi iszlamista tartalmakat osztott meg az interneten és pénzt utalt a terrorszervezetnek, ezért tíz évre kiutasították az országból.

2017. augusztus 03. 11:12

Tíz évre kiutasítottak Romániából egy tunéziai állampolgárt a bukaresti táblabíróság szerdai döntése alapján, akiről a hatóságok azt gyanítják, hogy részt vett az Iszlám Állam terrorszervezet finanszírozásában – számolt be a Román Hírszerző Szolgálat (SRI).

A férfi 2008-ban érkezett Romániába, a bukaresti műegyetemen oklevelet, majd mesteri fokozatot szerzett. Jogszerűen maradhatott az országban, mivel egy román állampolgárral kötött házasságot. Válása után a radikalizálódás jeleit észlelték nála. Az interneten az Iszlám Államot dicsőítő, az iszlám felsőbbrendűségét és a globális dzsihádot hirdető tartalmakat tett közzé – ekkor figyelt fel rá a titkosszolgálat.

A román hírszerzést külföldi partnerszervezetek figyelmeztették arra, hogy a férfi az Iszlám Államot pénzelőkkel tart kapcsolatot, sőt jómaga is rendszeresen utalt át pénzösszegeket a terrorista szervezet támogatására – jelentette az SRI.

A tunéziai állampolgárt a bírósági döntés után őrizetbe vette a Bevándorlási Hivatal, hogy kitoloncolják az országból. A hasonló, nemzetbiztonságot veszélyeztető tevékenységet elkövető személyek – megalapozott gyanúval – öttől tizenöt évig terjedő időtartamra nemkívánatos személynek nyilváníthatók.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2017. augusztus 03. 14:55
Nem kiutasítani kellett volna, nyilvánosan kivégezni!
Tehetős Totó
2017. augusztus 03. 14:28
Bezzeg a kézdivásárhelyi "terroristákat" két évig bezárva tartották, míg kiderült, hogy szó szerint vicc volt a vádirat, s még bocsánatot sem kértek tőlük sem a magyar közösségtől akiket kollektíve megbélyegeztek.
Knerten
2017. augusztus 03. 13:54
2008 óta élt ott, egyetemet végzett, nősült, integrálódott. Majd radikalizálódott. Csak ne lenne ilyen veszettül sikeres az a fránya integráció, hogy muszáj utána mindig visszaradikalizálódni.
exfahrenheit
2017. augusztus 03. 13:09
"rendszeresen utalt át pénzösszegeket a terrorista szervezet támogatására" ez miért nem büntetendő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!