Nyolc embert vettek őrizetbe terrorgyanúval Franciaországban

2017. október 22. 16:10

Politikusok és muzulmán vallási helyek ellen tervezett merényletet nyolc szélsőjobboldali aktivista, közülük három kiskorú.

2017. október 22. 16:10

Nyolc, szélsőjobboldali körökhöz tartozó ember, köztük három kiskorú ellen indult eljárás politikusok és muzulmán vallási helyek elleni merénylettervek miatt, ahogy azt a párizsi ügyészség közölte.

A 21 éves, már nyáron őrizetbe vett és terrorcselekménnyel kapcsolatos bűnszövetkezet szervezésével meggyanúsított Logan Alexandre Nisin által alapított OAS (Organisation de l'armée secretem: A Titkos hadsereg szervezete) nevű csoport 17 és 29 év közötti tagjait kedden vették őrizetbe a dél-franciaországi Marseille-ben és a Párizshoz közeli Seine-Saint-Denis településen, s négy napig tartó kihallgatás után szombat este emeltek vádat ellenük terrorista bűnszövetkezet szervezésének gyanúja miatt.

A csoport vezetőjét június 28-án vették őrizetbe Taracon településen. Júliusban terrorcselekménnyel kapcsolatos bűnszövetkezet szervezésének gyanújával vádat emeltek ellene, miután a közösségi oldalakon azzal fenyegetőzött, hogy migránsokat és dzsihadistákat fog megtámadni. Logan Alexandre Nisin korábban az Action Francaise nevű, királyságpárti szélsőséges szervezet tagja volt, amely a dél-franciaországi Marseille és Aix-en-Provence környékén szervezett provokatív akciókat. 

A Logan Alexandre Nisin elleni eljárást az aix-en-provence-i ügyészség és a helyi csendőrség indította meg nyáron a férfi internetes tevékenysége alapján, az ügyet azonban a nyomozás előrehaladtával átvette a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege. Az ideológiailag a szélsőjobboldali nézeteket valló Anders Behring Breivik norvég terroristához és tömeggyilkoshoz közelálló és őt a Facebookon dicsőítő Logan Alexandre Nisinnál több fegyvert is találtak, és az is kiderült, rendszeresen járt lőgyakorlatokra. A nyomozás megállapította, hogy „céljai elérése érdekében bűnszövetkezetet kívánt szervezni”.

A kedden őrizetbe vett emberek közül kettőt a héten szabad engedtek a hatóságok, köztük Nisin anyját. A többi nyolc gyanúsított ellen az a vád, hogy Nisin vezetésével erőszakos cselekményeket akartak végrehajtani. A csoport potenciális célpontjai között szerepeltek mecsetek, észak-afrikai vagy fekete bőrű emberek, antifasiszta aktivisták, valamint politikusok, név szerint Christophe Castaner kormányszóvivő és Jean-Luc Mélenchon, a radikális baloldali Lázadó Franciaország vezetője, volt elnökjelölt.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. október 22. 19:26
Ez van, amikor az állam a saját népének az ellensége. Rászabadítja a muzulmán hordákat és a terroristákat a lakosságra, miközben megakadályozza, hogy a franciák megvédjék az országukat, a kultúrájukat, lassan már az életüket is. Ezek a nyolcak csak azt tennék, amit már az államnak kellene régóta. Az állam létének egyik fő értelme és célja az (kellene, hogy legyen), hogy megvédi az igazi állampolgárait, a területét, a határait.
zakar zoltán béla
2017. október 22. 18:52
Hollande, Micron, de ki a másik 6?
Kup Lung
2017. október 22. 18:40
Lesz ez még rosszabb is sajnos . Az oroszlánok sem szeretik ha a hiénák becsámborognak a territóriumukra. Hát még ha úgy terelik őket oda. Egyszerűen az életterét veszik el ami a fennmaradásának az alapja . Ha sarokba szorítják megvadulnak , kiszámíthatatlan dolgokat tesznek . Az ember is ilyen . E felé haladunk . A hiéna évezredes harcot folytat az oroszlánokkal hisz más kultúra. Soha nem fognak nyugodtan egymás mellett vadászni .
luisbathhelena
2017. október 22. 17:10
"A csoport potenciális célpontjai között szerepeltek mecsetek, észak-afrikai vagy fekete bőrű emberek, antifasiszta aktivisták, valamint politikusok, " Aha. de eddig egy pofont se adtak senkinek....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!