Leszavazta a Bundestag, hogy a németek védve legyenek a gyűlöletbeszéd ellen

2018. április 28. 17:40

A jobboldali AfD által benyújtott javaslat a büntető törvénykönyvet módosítaná, belefoglalva, hogy a gyűlöletbeszéd ellen a németek is védve legyenek. A parlamenti pártok ellenezték a javaslatot.

2018. április 28. 17:40

A németek elleni gyűlöletbeszéd megakadályozásáról szóló törvényjavaslatot nyújtott be a német parlamentnek a jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) – írja a Deutsche Welle.

A pénteken a Bundestag elé terjesztett javaslat a német büntető törvénykönyvben a „gyűlölet szításáról” szóló bekezdést változtatná meg. A párt képviselője a törvényhozás előtt elmondta, pártja csak egyet akar, hogy „a németek védve legyenek a gyűlöletbeszéd és a gúnyolódás elől” .

A törvénykönyv 130-as paragrafusa ugyanis arról rendelkezik, maximum három év börtönbüntetés – de leginkább bírság – szabható ki arra,  „aki a közbiztonságot megzavarva gyűlöletet kelt egyes nemzetiségek, faji- és vallási csoportok, etnikai származással rendelkező csoportok ellen, továbbá a valamely fentebb említett csoporthoz tartozás okán egyes társadalmi csoportok vagy személyek ellen erőszakos és önkényes lépésekre hív fel”.

A beterjesztő Jens Maier kiemelte, a német kormány ennek értelmében közel semmit nem tesz a német népesség rasszizmustól való megóvásáért, és a német bíróságok bár megtehetnék, hogy az erről szóló paragrafust alkalmazzák, „ezt nem teszik meg”. „Ez a németek saját hazájukban való megvédéséről szól. Ők ugyanúgy védelmet szeretnének, mint Merkel asszony vendégei” – szónokolt Maier.

A német bíróságok arra hivatkoznak, a törvény a kisebbségeket védi, és mivel a németeknek az egész népet népességet nevezik, nem tekinthetjük őket kisebbségnek. 

Ezután pedig pénteken a német törvényhozás is leszavazta Maierék indítványát.

Merkel CDU-ja ellenezte az intézkedést: a párt egyik képviselője szerint ugyanis „egy szál bizonyíték nincs”, hogy a német bíróságok a németeket diszkriminálnák a paragrafus használatánál.

A szabaddemokrata FDP szerint az AfD Khimairával (a görög mitológiában létező kitalált szörnyalak) riogat, és áldozatnak próbálja beállítani magát. Szerintük ugyanis a 130-as paragrafus a németeket is védi.

A szélsőbaloldali Linke azzal gyanúsította meg az AfD-t, hogy az egész 130-as paragrafust megszüntetné. „És hogy miért akarnák felszámolni? Mert akkor nyugodtan folytathatnák a menekültek, a zsidók, a muszlimok, és a baloldaliak elleni akadálytalan uszítást” – érvelt a baloldali honatya.

A szociáldemokrata SDP képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy sokak – őt is beleértve – más országokból származnak, ott vannak a gyökereik. Ezzel pedig kérdéses, pontosan kit is értenének németek alatt.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szancso
2018. április 29. 09:54
"A németek ellen nincs gyűlöletbeszéd, legkevésbé Németországban. " Hät persze, csak van már bírósági döntés arról, hogy a németeket lehet "Köterrasszénak nevezni (varangyoa béka), meg az antifák vonulhatnak olyan molinóval, amire azt írták, hogy NO. dögölj meg, meg hasonlók. Mert, ma még, állítólag a németek vannak többségben.
tevevanegypupu
2018. április 29. 08:10
Nekem is az volt az első gondolatom, hogy na..kezdődik..baj lesz ebből..Még rosszabb, hogy Európában is. A németeket egye meg a fene..de a többiekkel mi lesz?
áfonya
2018. április 29. 03:31
Kommunista németek élén merkelel (záherné ) szeretné elhallgatattni az igazságot , így működik a brüsszeli kommunista fészek is. Brüsszeli sivalkodók – “Szijjártó nem nevezhet engem hazugnak” – Hisztizik a hazánkat minősíthetetlenül támadó agyhalott Judith Sargentini (videóval!),,ki kell mondani az igazságot Szijjártó úr kimondta . Szar-gentini lezárt ügyeket melenget vádol ,felmelegített töltött káposzta. :D http://mindenszo.hu/brusszeli-sivalkodok-szijjarto-nem-nevezhet-engem-hazugnak-hisztizik-a-hazankat-minosithetetlenul-tamado-agyhalott-judith-sargentini-videoval/
rajgy
2018. április 28. 23:19
Lehet, hogy a német politikusok nem védik a német népet, de amikor a németek Göbbels módjára uszítottak nemcsak egy ártatlan magyar személy ellen, hanem az egész MAGYAR nép ellen, akkor Orbán Viktor csak vigyorgott.: https://www.youtube.com/watch?v=hL1-0_Op_SE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!