Két afgán tizenéves gyilkolt Belgrádban

2019. június 06. 09:16

Az egyik támadót már elfogták a hatóságok, a másikat még keresik.

2019. június 06. 09:16

Két tizenéves afganisztáni migráns agyonszúrt egy húszéves, ugyancsak afgán migráns férfit csütörtök hajnalban Belgrád központjában – közölte a szerbiai rendőrség.

Az egyik támadót már elfogták a hatóságok, a másikat még keresik. A belgrádi sajtó nem hivatalos értesülése szerint az illegális bevándorlók egy kávézó előtt verekedtek össze éjjel, ezt követően pedig a két fiatalkorú késsel támadt a húszéves férfira.

Szerbiában az úgynevezett balkáni migránsútvonal 2016-os lezárása után jelentősen megcsappant a migránsok száma. Míg 2015-ben több tízezren tartózkodtak az országban, és igyekeztek főként Magyarországon és Horvátországon keresztül más európai uniós országokba jutni, egy évvel később már csak 6-7 ezren tartózkodtak hosszabb ideig Szerbiában. A hivatalos szervek jelentései szerint jelenleg mintegy 3500 migráns van a nyugat-balkáni országban, és ők sem akarnak hosszabb időt Szerbiában tölteni, minél hamarabb igyekeznek tovább menni Nyugat-Európa felé, ám a magyar határon felállított határkerítés, valamint a horvát határon tapasztalható szigorú ellenőrzés miatt ez egyre nehezebbé válik. Akiket elfognak, azokat visszatoloncolják Szerbiába, így kénytelenek újrapróbálkozni. A Szerbiába érkező illegális bevándorlók találkozási központja Belgrád, itt szereznek információt a lehetséges átjutási útvonalakról, illetve szintén a szerb fővárosban kereshetnek embercsempészeket, akik vállalják, hogy átjuttatják őket a határon.

(MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. június 06. 13:44
Nemlátó zaj.
Bitrex®
2019. június 06. 12:34
Ez az egész EU/ENSZ töketlenségét bizonyítja, hogy mindenféle jövevények császkálhatnak papírok nélkül Európában háboríthatatlanul és a hatóságok nem tehetnek ellene semmit, mert az mindjárt az emberi jogok megsértésébe ütközik. Mihelyt valaki kicsit határozottabban lép fel ellenük, azonnal megjelennek mindenféle civil szervezetek, jogvédők, újságírók, tévések, és minden megy tovább, ahogy azelőtt.
Antigoné
2019. június 06. 09:56
Tudom, csúnya dolog, de inkább egymást öljék. (Leginkább persze azt sem)
pesti051
2019. június 06. 09:29
Kultúrák keveredése.... Európában kb. ötven éve "kiment a divatból" a viták késeléssel történő rendezésének gyakorlata... Majd most divatba jön ismét..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!