Párizs rendőrökkel készül a szilveszterre

2019. december 30. 21:00

A terrorfenyegetettség szintje változatlanul magas.

2019. december 30. 21:00

Szilveszter éjszakájára százezer rendőrt és csendőrt rendelnek ki az utcákra Franciaországban – számol be az Euronews. A belügyminisztérium közlése alapján a rendfenntartók további erősítést kapnak a katonaságtól és a tűzoltóságtól is.

A terrorfenyegetettség szintje változatlanul magas.

Semmilyen kockázatról nincs tudomásunk, de egy ekkora tömegben bármikor gond lehet. A Champs-Élysées-n ilyenkor 250-300 ezer ember szokott összegyűlni” – közölte a francia belügyminiszter.

Christophe Castanernek a biztonsági kérdések mellett a sárgamellényesek sztrájkjai miatt is főhet a feje. Számolnia kell a párizsi tömegközlekedést megbénító munkabeszüntetésekkel és a nyugdíjreform elleni tiltakozó akciókkal is.

Az év utolsó napjaira egyébként a helyzet valamelyest javult, hetek óta először fordul elő, hogy csak két metróvonal van teljesen lezárva a francia fővárosban.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sztálin elvtárs
2019. december 31. 10:22
Bízom benne, hogy Budapest is.
duzur
2019. december 31. 09:03
Remélhetöleg, nem csak Párizs. Ilyenkor divat alkoholozva és petárdákkal búcsuztatni az ó-évet, no meg köszönteni az ujat. Böven elkel a rendöri felügyelet. Nekem mindig imponált az öntudata a francia munkásoknak. Kár, hogy ezúttal nem a "kizsákmányolókkal" mennek szembe a tüntetök hanem azokkal akik a nyugdijaikat fedezik. Azok pedig a fiatalabb munkavállalók. Szakszervezetek, amik egyes csoportok indokolatlan elöjogait védik, furcsa szereptévesztésben vannak.
koronaszepe
2019. december 31. 08:50
Budapest nem? Az elég nagy baj lenne...
cutcopy
2019. december 31. 00:35
Kb tíz év és kölcsönt kell felvenniük, hogy ki tudják fizetni a rendőri túlórákat..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!