Elhalasztják idén a hagyományos auschwitzi Élet menetét

2020. március 09. 11:24

Nem kizárt, hogy a menetet későbbi időpontban tartják meg, „figyelembe véve a globális egészségügyi körülményeket és a társadalmi igényt”.

2020. március 09. 11:24

A koronavírus-járvány miatt elhalasztják idén az április 21-én megtartani tervezett hagyományos auschwitzi Élet menetét – derül ki a szervezők közleményéből. A közlemény az Élet menete nevű szervezet izraeli elnökét, Shmuel Rosenmant idézte, aki szerint a szervezők, miután egyeztettek az illetékes egészségügyi szervekkel és tisztségviselőkkel, „nehéz szívvel kénytelenek” bejelenteni a hagyományos rendezvény elhalasztását, elsősorban a számos résztvevő és a holokauszttúlélők egészségére való tekintettel.

Rosenman közlése szerint a nemzetközi eseményen 110, az egész világról érkező küldöttség szándékozott részt venni. „A mi felelősségünk, hogy óvintézkedéseket tegyünk, a különféle országok hatóságai által adott iránymutatásokkal összhangban” – jelentette ki. A közlemény szerint nem kizárt, hogy a menetet későbbi időpontban tartják meg, „figyelembe véve a globális egészségügyi körülményeket és a társadalmi igényt”. Az Élet menete az 1988-ban kezdeményezett nemzetközi oktatási program része, a holokauszt 1951-ben létesített világnapjához kötődik.

(MTI)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2020. március 09. 23:09
Na legalább ma sem leszünk meg egy Auschwitzes hír nélkül!
Jack Reynor
2020. március 09. 22:31
A hírekbe így is úgy is bekerülnek: Megrendezték az élet menetét Auschwitzban. Nem rendezték meg az élet menetét Auschwitzban. Egyfolytában, minden esemény kapcsán hírt kell csinálni a holokausztból. A koronavírus = holokauszttéma.
OberEnnsinnen
2020. március 09. 16:22
"auschwitzi Élet menetét" Ez világos immár. Van az auschwitzi Élet és van a nem auschwitzi Élet. Ill. olyan nincs, mert az csupán élet, kis betűvel, amiről soha, senki, sehol nem emlékezik meg. Ebből is látszik, az auschwitzi Élet nagyságrendekkel fontosabb, előkelőbb, ha úgy tetszik polkorrektebb, sőt, neokhonabb... Vagy ahogy Kertész Imre mondta önmagáról, íróként és Auschwitz-túlélőként.: "Holokauszt-bohóc voltam" ...nol.hu
MayorAnna
2020. március 09. 15:48
Ez az egész korona vírus antiszemita vircsaft erre ment ki-már kezdettől sejthető volt-hogy elmismásolható legyen az ósvicci emlékmenet. Mi(?!) lenne az esetleges néhány száz halott, a hatmillióhoz képest?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!