A CEU egyik alapítója is helyet kapott a Facebook ellenőrző testületében

2020. május 07. 16:18

A tagok között van még a magyar kormány elleni kirohanásairól is ismert brit Guardian egykori főszerkesztője.

2020. május 07. 16:18

Ellenőrző testületet hozott létre a Facebook saját maga kontrollálására. A felügyelőtanács döntései elvileg kötelezőek lennének a közösségi oldalra. A szervezet tagjainak függetlensége azonban felvet néhány kérdést. A listán egy magyar is szerepel: Sajó András, a Soros György által létrehozott CEU egyik alapító dékánja.

„Később, a Gyurcsány-kormány alatt az Emberi Jogok Európai Bíróságára került bíróként, amelyik kimondta, hogy a vörös csillag viselését nem szabad korlátozni és annak a döntésnek is részese volt, amikor az EJEB két bangladesi migráns kiutasítása miatt ítélte el Magyarországot. Sőt, a döntésekben ennél is nagyobb szerepe volt, mivel a Magyarország elleni beadványok az ő tanácsához kerültek, és a befogadott ügyeket az általa vezetett iroda készítette elő” írja az Origo.

Sajó az Indexnek azt nyilatkozta, hogy az indokolatlan cenzúra ellen fog harcolni. A tagok között van még a magyar kormány elleni kirohanásairól is ismert brit Guardian egykori főszerkesztője, Alan Rusbridger, valamint helyet kapott Helle Thorning-Schmidt volt dán szocialista miniszterelnök is. „Mutatóba persze betettek a testületbe amerikai republikánus tagot is” – jegyzi meg az Origo.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makám
2020. május 07. 17:07
be kell tiltani a a faszbokot és annyi.
villogókékfog
2020. május 07. 16:39
Bocsánat, ankl dzsordzs.
villogókékfog
2020. május 07. 16:38
Milyen látványos volt gyuribá erőlködése, hogy a pofakönyv milye gonosz, de most már nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!