Franciaország is felfüggesztette a migránsok kitoloncolását Afganisztánba

2021. augusztus 12. 15:18

Németország és Hollandia után Franciaország is felfüggesztette a kitoloncolásokat Afganisztánba az ottani romló biztonsági helyzet miatt.

2021. augusztus 12. 15:18
null

A francia belügyminisztérium szóvivője a Reuters brit hírügynökségnek elmondta, hogy Franciaország európai partnereivel együtt szorosan nyomon követi az afganisztáni helyzetet. Szerdán Németország és Hollandia is bejelentette, hogy felfüggeszti az elutasított menedékkérők kitoloncolását az ázsiai országba. Ezt megelőzően EU-tagállamok kabuli nagykövetei és több mint két tucat szervezet kérte a kitoloncolások ideiglenes leállítását, amelyet az afgán kormány is régóta kért. 

Afganisztánban a radikális iszlamista tálib felkelők májusban átfogó offenzívát indítottak a kormányerők ellen, kihasználva, hogy az Egyesült Államok vezette nemzetközi haderő megkezdte a kivonulást az országból. A tálibok azóta nagy területeket vontak uralmuk alá, kiszorítva az ellenállást alig tanúsító kormányerőket. A tálibok a múlt péntek óta már 10 tartományi székhelyet elfoglaltak a 34 közül. Egy meg nem nevezett amerikai védelmi tisztségviselő szerdán az amerikai hírszerzés adataira hivatkozva kijelentette: a tálibok harminc napon belül elszigetelhetik a fővárost, Kabult, és kilencven napon belül el is foglalhatják.

A héten több uniós tagország is levélben fordult az Európai Bizottsághoz, és azt kérték, hogy ne állítsa le az EU a migránsok kitoloncolását. A levelet Belgium, Németország, Ausztria, Hollandia, Dánia, Görögország írta alá.

(MTI)

Nyitókép: Eric Gaillard / POOL / AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
forsteandretredjemann
2021. augusztus 12. 21:21
Nem logikus. Aki az utóbbi húsz évben menekült az a kormánynak hívott törzsi hadurak (mudzshid) elől menekült. Most, hogy visszajönnek a tálibok megint jó lesz neki otthon. A tálibok elől menekülők mostanában indulnak neki.
Búvár Kund
2021. augusztus 12. 18:50
A franciák egyre balfaszabbak. Mondjuk ez már jem balfaszság, hanem önfeladás! Már az első és a második vh-ban is csak az amcsik mentették meg a seggüket. Most ki fogja? Mert az amcsikét is menteni kell lassan!
KBA98
2021. augusztus 12. 17:47
ez a kis fityfiritty azt hiszi, hogy Franciaország tönkre téltelében végzett munkássága megtorlás nélkül marad? A franciák szerintem nem így gondolják.
ato boldizsár
2021. augusztus 12. 16:44
..hiszen mindhárom országot Európa- és fehérellenes globalista ügynökök "vezetik", tehát ez nem nagy meglepi. Csinálják, amit parancsolnak nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!