A klímaigazságosságért éhségsztrájkolnak Berlinben

2021. szeptember 25. 11:59

Az utolsó generáció tagjai az éghajlatváltozás elleni azonnali intézkedéseket követelnek az új német kormánytól.

2021. szeptember 25. 11:59
null

Augusztus 30-án egy hét aktivistából álló, 18-27 év közötti csoport vert tábort a német kormány épülete előtt, és éhségsztrájkba kezdett az éghajlati igazságosságért. Most, több mint három hét elteltével négyen még mindig éhségsztrájkolnak.

A szervezet a Die Letzte Generation nevet viseli, ami annyit tesz: Az utolsó generáció. Tagjai vállalták, hogy addig ülnek a berlini Reichstag előtt, amíg a kormány nem teljesíti két fő követelésüket. Először is, a tagok beszélni akarnak a német választási kampány három jelöltjével arról, amit ők a „fiatal generáció meggyilkolásának” tartanak. A második követelésük, hogy az új kormányban valósuljon meg egy klímaváltozással foglalkozó polgárok közgyűlése, amely megvitatja az éghajlatváltozás elleni azonnali intézkedéseket, beleértve a 100 százalékban megújuló mezőgazdaságot.

(Fotó: Euronews)

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palakon
2023. augusztus 28. 19:17
Tartsatok ki a vegsokig!
SwordFish
2021. szeptember 25. 21:03
Nocsak, megint támad a klímakatasztrófa? A zöldkomcsik megint aktívak?
Da Vinci
2021. szeptember 25. 15:30
Ti nem a klíma miatt vagytok ,,letzte Generation”, hanem le lesztek fejezve és muszlim lesz az új generáció, akik leszarják a ti klímátokat Thunbergkével együtt.
Amerigo
2021. szeptember 25. 15:02
Germanisztán leépülésének újabb jelét láthatjuk. Ha vörös-zöld-stázi koalíció alakul, akkor a "folyamat folyamatba" kerül, hogy egy klasszikust idézzek. Szegény Adenauer, Erhardt, Kohl forognak a sírjukban. De még H.Schmidt és W.Brandt is fogja a fejét a másvilágon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!