Egyre erőszakosabbak a lezárásellenes tüntetések Európa-szerte

2021. november 21. 10:10

A hollandiai zavargások elérték Hágát is, tízezrek gyűltek össze Ausztriában is, hogy ellenálljanak a teljes lezárásoknak. Tüntetések kezdődtek Dániában, Horvátországban és Macedóniában is.

2021. november 21. 10:10
null

Erőszak tört ki Bécsben, amikor 10 000 tüntető vonult ki az utcára, miután bejelentették az új lezárásokat. Két embert lelőttek egy erőszakos zavargás során a bezárás elleni tiltakozások közepette Rotterdamban péntek este. A rendőrség megerősítette a randalírozók sérüléseit, de nem tisztázták, hogy milyen típusú lőszert használtak ellenük.

A tiltakozók Amszterdamban, Hágában és Bredában is összegyűltek, hogy az intézkedések ellen tüntessenek miután
Hollandiában szombaton részleges zárlat lépett életbe, ami komoly megmozdulásokat váltott ki a kormány ellen. Ausztria pénteken újra bevezette a teljes téli zárlatot, a szomszédos Németország pedig figyelmeztetett, hogy hamarosan követheti déli szomszédja példáját.

Eközben Svájcban, Horvátországban, Olaszországban, Észak-Írországban, Ausztriában és Észak-Macedóniában is hasonló tüntetések zajlottak szombaton, egy nappal azután, hogy a holland rendőrség összetűzésbe került a zavargókkal, hét ember megsérült a Rotterdamban kirobbant zavargásokban.

Tüntetések várhatóan más európai országokban is lesznek, miután újbóli korlátozások bevezetését latolgatja több kormány is.  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) „nagyon aggódik” a Covid-19 Európán belüli terjedése miatt, miután a kontinens a fertőzések újabb hullámával küzd. Dr. Hans Kluge regionális igazgató a BBC-nek elmondta, hogy márciusig további mintegy 500 000 halálesetet is regisztrálhatnak, hacsak nem tesznek sürgős intézkedéseket.  

Fotó: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ati Papa
2021. november 22. 17:41
Nyugat-Európában több tízezer ember gondolja úgy, hogy ő nem fertőződhet meg. Egyébként is neki jogaik vannak, és az egész csak covid hiszti. Nekem erről a II. világháborúban hősi halált halt bátor szovjet katona értelmetlen cselekedete jut eszembe. Kiugrott a lövészárokból és azt ordította az ellenségnek: "Rohadt fasiszták ide lőjetek! " Oda lőttek.
KinderMike
2021. november 22. 09:40
Ha nem lennének korlátozások és a kórházak bejárata előtti sorban halnának meg az emberek (mint pl. Indiában volt), akkor azért tüntikéznének meg vernék szét a városokat.... így megy ez.
matykox
2021. november 21. 15:19
Überfasza. Nem elég a nulla erővel, viszont sok ződ hülyével "rendelkező" (izé, pontosabban NEM rendelkező...) ajrópaiakat nyugatról genderizmussal és buzikkal, délről és keletről meg iszlamista hordákkal támadni és elárasztani - jó nagy kjáosz lesz, ha házon belüliej is verik a nyálukat meg a balhét. Vae victis szituáció, egyre közelebb....
alphaville
2021. november 21. 14:37
ostoba prolik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!