Spöttle: Megnövekedhet a terrorveszély a karácsony közeledtével

2021. november 28. 09:34

A keresztény ünnepek előtti merényleteknek kulturális üzenete van – mondta el Georg Spöttle az M1 Híradójában.

2021. november 28. 09:34
null

„Folyamatosan növekszik az Európára nehezedő migrációs nyomás. Ez már önmagában is fokozza a terrorcselekmények veszélyét, mivel az illegális bevándorlókkal merénylők is érkezhetnek a kontinensre. A karácsony közeledtével pedig még nagyobb a veszély, ugyanis a keresztény ünnepek előtti merényleteknek kulturális üzenete van” – hangzott el az M1 Híradójában.

„Németországban és például Csehországban olyan szempontból kisebb a terrorveszély, hogy a kormányok betiltották a karácsonyi rendezvényeket, vásárokat a fertőzésveszély miatt” – mondta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 Ma este című műsorában.

Ugyanakkor nem kizárt, hogy akár Németországban vagy Franciaországban például egy templomba az éjféli misére bemenjen valaki robbanómellénnyel. Ez az adventi időszakban fokozott veszélyt jelent” – szögezte le.

Tehát online ők nagyon aktívak, minden országban ott vannak, és próbálnak toborozni, például Magyarországon is, Két magyar fiatalt sikerült behálózniuk, és rávenni őket, hogy előkészítsenek egy terrorcselekményt”– fogalmazott a szakértő.

Azokat a híveket, akik menedékkérőkként átjöttek az Európai Unióba, megpróbálják újra mobilizálni, hogy hajtsanak végre terrortámadásokat, gázolásos merényleteket, késes támadásokat. A csalódott menedékkérők, akiknek Európában sem lett jobb az életük, potenciális veszélyt jelentenek.

(MTI)

Fotó: Romy Arroyo Fernandez / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2021. november 28. 11:11
Lesz itt és mindenhol olyan lezárás, hogy a buzulmánok csak önmerényelni tudnak majd.
ancilla
2021. november 28. 10:48
Oké, tehát ne legyen Karácsony, rettegjen mindenki otthon. Már nem elég a Covid-agenda, elő kellett húzni az ingujjból a következő kártyát. Lényeg, hogy féljünk. "Csak rosszabb ne legyen!" "Jobb félni, mint megijedni!" A Sátán szlogenjei. II. János Pálra kell gondolnunk, aki Jézust idézte: "Ne féljetek!"
Fekete85
2021. november 28. 10:08
Ezt a degenerált stasi ügynököt ezért tartják. Dettó mint a Földi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!