Morawiecki: A 7-es cikkely helyett inkább a keleti fenyegetésre fókuszáljon Brüsszel

2021. november 22. 11:34

A lengyel kormányfő szerint az Európát keletről fenyegető válság fonalai mind Moszkvába vezetnek.

2021. november 22. 11:34
null

Keletről komoly biztonsági fenyegetések érik az Európai Uniót (EU), ezért a legfontosabb ügyekre kell fókuszálni, amelyek közé aligha tartozik az uniós alapszerződés 7-es cikkelye körüli vita – hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a wpolityce.pl hírportálon hétfőn megjelent interjúban.

A hírportál azon kérdésére, vajon Oroszország háborút akar-e, Morawiecki úgy válaszolt: reméli, hogy nem, viszont nyugtalanító képet kapunk, ha összefüggésbe hozzuk az összes, Európát keletről fenyegető válságot, „amelynek fonalai mind Moszkvába vezetnek”.

Lengyelország ma az EU keleti szárnyát védi – utalt Morawiecki a fehérorosz határon fennálló migránsválságra. Aláhúzta: Brüsszelnek ezért az egész EU számára alapvető ügyekre kellene fókuszálnia. „Ha esetleg (...) valamiféle háború törne ki a keleti szárnyon vagy ennek közelében, továbbra is a 7-es cikkely körüli vitával foglalkoznánk-e?” – tette fel a kérdést.

Kép forrása: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2021. november 22. 18:51
Brüsszel korrupciós aggályainak özönét zúdította az Orbán-kormányra, roppant fájdalmasak lehetnek a következmények https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20211122/sok-uj-informacio-szivargott-ki-arrol-hogy-miert-ment-neki-a-kormanynak-az-europai-bizottsag-511926#
masikhozzaszolo
2021. november 22. 17:32
A keleti fenyegetésre fókuszáljon Brüsszel! Azt teszi! Mondom mi a Kelet: Lengyelország, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Szerbia. Ha orosz támadás éri, azonnal oda lesz írva a szalvétára, hogy rendben. Jalta, Szocsi i Szuhúmi. Úgy, ahogy volt korábban.
tintapaca
2021. november 22. 16:31
Lengyelországot a második világháború utáni békeszerződésben kétszáz kilométerrel nyugatra tolták. Megkapták Dél-Kelet Sziléziát Breslauval (Wroclaw), és északig Németorszgából egy falatot - Danzig, Stettin. Keleten elvesztették Ukrajnával szemben Galíciát, és Fehéroroszország is kapott egy rész a történelmi Lengyelországból. Ez is az igazsághoz tartozik. Ezért nincs béke és nem is lesz Lengyelország és keleti szomszédai között.l
Pelso j.
2021. november 22. 15:45
Pubi, a hetes cikkely alkalmazásának okát világosan megüzenték. De te csak beszélsz mellé, mint a haverod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!