Hidzsábbal a fejükön játszanak az iráni kézisek a VB-n

2021. december 05. 21:51

Valamint teljes testet takaró ruhában.

2021. december 05. 21:51
null

Tradicionális muszlim női viseletben, fejkendővel (hidzsáb) a fejükön, és teljes testet eltakaró ruhában léptek pályára Irán női kézilabdázói a most zajló kézilabda-világbajnokságon.

A „C” csoport nyitányán Románia a félidőben már 20-3-ra vezetett Irán ellen, és az erőviszonyok a meccs végére sem változtak. A románok végül 39-11-es győzelmet arattak.

A mérkőzés embere az iráni csapat (nyitóképünkön is szereplő) kapusa lett.

Irán női sportolói az 1979-es iszlám forradalom óta kötelezően hidzsábbal a fejükön lépnek pályára
Európai szemmel talán azért lehet ez szokatlan, mert nem gyakran szerepelnek világversenyeken. Korábban előfordult olyan is, hogy bár ezt senki nem írta elő, az ellenfél iránti tiszteletből az orosz női futsal-válogatott játékosai is hidzsábbal a fejükön játszottak az iráni válogatott elleni barátságos mérkőzésen.

Európai szemmel talán azért lehet ez szokatlan, mert nem gyakran szerepelnek világversenyeken. Korábban előfordult olyan is, hogy bár ezt senki nem írta elő, az ellenfél iránti tiszteletből az orosz női futsal-válogatott játékosai is hidzsábbal a fejükön az iráni válogatott elleni barátságos mérkőzésen.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. december 08. 08:12
PELENKA VAN(?) EZEKEN A SZEGÉNY PERZSA HÖLGYEKEN? MER' NEHOGYMÁÁÁ' BÉPISÁLJANAK A NAGY-NAGY ISZLÁMOS GYÖNYÖRŰSÉGBE....!
Karbantartó9
2021. december 06. 16:35
Esetleg lehetne a többiek pólójára keresztet rakni, ugye?!
Mátyás01
2021. december 06. 13:44
Más vallás képviselői is indulhatnak hagyományos vallási viseletben?
sors
2021. december 06. 13:19
Iránban még rend van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!