Letartóztattak és kitoloncolnak két német klímatüntetőt Ausztráliából

2022. március 24. 13:25

A német testvérpár kedden és szerdán a Blockade Australia akciócsoport tagjaként egy-egy oszlophoz kötözte ki magát Port Botany kikötőben, ezzel tüntetve a klímaváltozás ellen.

2022. március 24. 13:25
null

Letartóztattak és kitoloncoltak Ausztráliából két német férfit, aki engedély nélkül tiltakozott a klímaváltozás ellen és komoly forgalmi fennakadást okozott egy sydney-i teherkikötőben – mondta el Alex Hawke ausztrál bevándorlási miniszter csütörtökön a 2GB ausztrál rádiónak.

A német testvérpár kedden és szerdán a Blockade Australia akciócsoport tagjaként egy-egy oszlophoz kötözte ki magát Port Botany kikötőben, ezzel tüntetve a klímaváltozás ellen. A törvénytelen akcióval mindkét nap feltartották a vasúti forgalmat az ország egyik legnagyobb kereskedelmi kikötőjében. A két német állampolgárnak visszavonták a vízumát, így a lehető leghamarabb el kell hagyniuk az országot. Új-Dél-Wales szövetségi állam kormánya az eset kapcsán bejelentette, hogy azok a tüntetők, akik hidakon vagy alagutakban tartják fel a forgalmat, 22 ezer ausztrál dollár (5,5 millió forint) pénzbírság mellett akár két év szabadságvesztéssel is büntethetők.   

 A Blockade Australia akciócsoport, amelynek már több más tagját is őrizetbe vették a napokban, a Twitteren jelezte, hogy csütörtökön is folytatni tervezik a tiltakozást a kikötőben. Az aktivisták azt kifogásolják, hogy szerintük Ausztrália nem tesz eleget a klímaváltozás ellen, és úgy vélik, „csakis ezen a módon, a politikai és gazdasági központok megbénításával” érhetik el a szükséges politikai változásokat.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2022. március 24. 20:04
Djokovicsot, a világelső teniszezőt nem engedték be, mert vétett a törvények ellen. Akkor ezek az alsókenő, senki, törvényszegő növényevők mire számítottak? Ennyit a megzöldült eszűekről...
Kegyes urunk KaroIus
2022. március 24. 19:47
Ausztráliában még nem hülyült meg a fehér faj. Kérdés, hogy meddig tartják magukat még.
nempolitizálok
2022. március 24. 18:36
Ezt akkor nálunk is lehetne alkalmazni. A libernyákok rengeteg külföldi bértüntetőt használnak.
nempolitizálok
2022. március 24. 14:48
Ha van eszük, a saját libsijeikkel is ezt teszik. Különben nem sokáig lesz Ausztrália.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!