Kitoloncolással fenyegeti a „másként gondolkodókat” a kelet-ukrajnai megszállt térségek vezetése

2022. július 15. 20:48

Az indoklás szerint erre a közrend fenntartása, illetve a társadalmi-politikai stabilitás ellen irányuló veszélyek ellensúlyozása érdekében van szükség.

2022. július 15. 20:48
null

Az ukrán kormányerők ellenőrizte területekre történő toloncolással fenyegetik a máskéntgondolkodókat a kelet-ukrajnai megszállt térségek Oroszország által beiktatott hatóságai – derült ki a dél-ukrajnai Zaporizzsjában és Herszonban kibocsátott rendeletekből. Az indoklás szerint erre a közrend fenntartása, illetve a társadalmi-politikai stabilitás ellen irányuló veszélyek ellensúlyozása érdekében van szükség.

A kitoloncolás azokat fenyegeti, akik a többi között bírálják a kormányzati szerveket, Oroszország külpolitikáját, az orosz hadsereget, vagy a megszálló hatóságokat.

Szintén ilyen büntetésre számíthatnak a hatóságilag nem engedélyezett tüntetések résztvevői és a népszavazások, illetve az oktatás rendjének megzavarói. 

Az orosz hadsereg február 24-én kezdődött hadművelete során kiterjedt térségeket vont ellenőrzése alá Ukrajna déli részén, ahol tüntetések törtek ki a megszálló hatalommal szemben, és több merényletet követtek el. A kijevi vezetés nemrég azt ígérte, hogy a nyugati fegyverekkel visszafoglalja Herszont és Melitopolt is.

(MTI)

Nyitóképen: Orosz katonák. Fotó: Pavel Lisitsyn / Sputnik / AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. július 16. 08:46
Ez nyilván libbantakat takar, de mi ezzel a gond? Amúgy itélhetnék 3 év letöltendőre is, mint a németek, angolok.
Gyzoltan
2022. július 16. 07:04
Egyetlen hadsereg sem engedheti meg, hogy hadtápterülete veszélyeztetve legyen! Egyetlen hadsereg sem!
Kalo861
2022. július 16. 06:41
Ahhoz képest, hogy Csehországban börtön járt érte....
sheu
2022. július 16. 01:49
Akkor még sincs vége a történelemnek, ahogy azt Fukuyama megjósolta. Ki gondolta volna akárcsak 10 éve, hogy az oroszok és ukránok egymást fogják gyilkolni. Bezzeg az EU legnagyobb gondja, hogy eljárást indítson ellenünk a benzinársapka, meg buzimesekönyvek miatt. Sajnos egy rakás fekália egész Európa, egy hatalmas nagy trágyadombot csináltak belőle a nagy haladárok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!