Komoly fegyverarzenált foglaltak le egy kijevi önkéntes alakulattól

2022. augusztus 19. 20:23

A házkutatások során a fővárosi nyomozók több mint 60 nyilvántartásba nem szereplő Kalasnyikov gépkarabélyt, és mintegy 1000 lőszert foglaltak le.

2022. augusztus 19. 20:23
null

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) sajtószolgálatának beszámolója szerint házkutatásokat tartott az egyik kijevi önkéntes zászlóaljnál, ugyanis felmerült a gyanú, hogy ezeken helyeken illegálisan tartanak lőfegyvereket és lőszereket. A házkutatások során több mint 60 darab nyilvántartásba nem szereplő Kalasnyikov gépkarabélyt és a hozzájuk tartozó mintegy 1000 lőszert foglaltak le. A lefoglalt fegyvereket szakértői vizsgálatra küldték –írja a karpathir.com.

Az egység tagjait fegyverek, lőszerek vagy robbanóanyagok illegális kezelésével gyanúsítják a Büntető törvénykönyv 263. cikkelyének 1. pontja alapján.

Nyitókép: ua.korrespondent.ne

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. augusztus 21. 03:43
Komoly (!!!!!) fegyverarzenált foglaltak le egy kijevi önkéntes alakulattól xDDDD Néhány bajonett, egy kevés lőszer meg egy pár kalasnyikov - és sehol nyugati fegyver? mert ugyebár a nyugati fegyverek kerülnek civilekhez - legalábbis a szovjet meg a magyar patkányok szerint! xDDD
Rizsa
2022. augusztus 20. 10:35
Meg van az eltűnt 70% -ék egy része. Különben meg Zselé osztogatta.
Alvarez
2022. augusztus 20. 10:16
Arzenál elég, nem kell elé a fegyver szó. Újságírók!!!
AKissLaci
2022. augusztus 20. 10:01
Ezt a baromságot! 1. Egyrészt pontosan Klicsko "polgármester" úr kezdett el boldog-boldogtalannak fegyvert osztani a kijevi utcákon, még februárban. Végül is csak 27.000-et osztottak szét a hujogató hohol "szabadságharcosoknak" - mi baj történhet, nemde? Aztán a libsi média "tudósított" róla, hogy éjszakánként folyamatos a lövöldözés hallható. Vajon mitől? Hiszen az oroszok be sem mentek Kijevbe. Most meg lefoglalják? https://www.hetek.hu/cikkek/online/ugy-osztogatjak-a-fegyvereket-kijevben-mint-a-cukrot 2. Nagyon komoly "önkéntes" zászlóalj, amelyik Kijevben gondol harcolni. Mondjuk igazuk van, 500 km-re bármelyik fronttól nagy baj nem érheti őket. Az is vicces, hogy az SZBU "foglalja" le. Az államilag foglalkoztatott, hivatásos náci bagázs elveszi a fegyvert a privát náciktól. 3. Ha valakinek volt már a kezében "Kalasnyikov", az tudhatja, hogy - szabványosan - kétfajta tár van hozzá: húszas és harmincas. (Elméletileg van tízes és negyvenes is, bár én olyat nem láttam - illetve csatlakoztatható hozzá a 75 lőszeres RPK dobtár is.) A "mintegy" 1.000 tölténnyel összesen nem lehet összehozni 60 AKM-hez egy kis teli tárat. Ami nem jelenthet nagy problémát, mert a fotón öt 20-as és 5 30-as "tár" látható, de ezek nagy valószínűséggel replikák. A szabvány tár ugyanis fekete és teljes mértékben fémből készült, nincsen rajta fa, vagy azt imitáló műanyag "díszítés". (AK-103 táron van műanyag, de az is fekete.) Mellesleg mindkét fajta túl rövid, hogy AK-tár legyen. A szuronyok dettó: túl kicsi a pengeszélesség mind a két fajtánál, hogy ezek Kalasnyikov-szuronyok legyenek (hacsak nem NDK-gyártmányú extra). Az már mellékes, hogy csak egyetlen replikán van rajta az a fül, amivel a szuronyt fel lehetne csatolni egy "Kalasnyikovra". Így tehát egy újabb nagy ukrán "hadi siker": sikerült egy ailsoft-csapat "fegyverzetét" lefoglalni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!