A francia kormány minden nő számára ingyenessé teszi az esemény utáni tablettát

2022. szeptember 21. 15:20

Kortól függetlenül és vény nélkül vehetik igénybe a sürgősségi fogamzásgátló tablettát a francia nők.

2022. szeptember 21. 15:20
null

„A nők fogamzásgátlását illetően megerősítjük a nők védelmét azzal, hogy kortól függetlenül ingyenessé tesszük vény nélkül az esemény utáni tablettát” – fogalmazott a tárcavezető.    

Korábban csak a 25 év alatti nők vehették igénybe az ingyenes esemény utáni tablettákat, mostantól már minden francia nő számára díjmentesen elérhető sürgősségi fogamzásgátlás, mivel

– jelezte közleményében Isabelle Romem, a nők és a férfiak közötti egyenlőségért felelős kormánytag.

– tette hozzá.    

A kormány a szexuálisan terjedő betegségek szűrését is ingyenessé teszi a 26 év alattiak számára, orvosi beutalóra sem lesz szükség. Mindkét intézkedés a társadalombiztosítás finanszírozását 2023-ra előíró törvénytervezetben szerepel, amelyet szeptember 26-i ülésén vitat meg a kormány.

(MTI)

Nyitókép: GARO / Phanie / Phanie via AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scion
2022. szeptember 22. 08:09
ez kurva jót tesz a nők hormon-háztartásának és egészségnek.
kujon
2022. szeptember 22. 01:09
Melyik esemény? Illetve mi számít annak? :D
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2022. szeptember 22. 00:25
Egészségükre. Én mindenesetre élvezettel fogok röhögni clemenceau népének minden egyes tagjának a halálán, még azon is amelyik meg sem született. Nyeljék csak nyugodtan a halálkultúrát nagykanállal, megérdemlik
fraktoaster
2022. szeptember 21. 23:54
Egy ilyen tabletta kb olyan, mintha bevenné egyszerre az egész havi normál fogamzásgátló adagját. Szövődményként rengeteg trombózis és tüdőembólia és halál lesz, de lehet pont ez a cél. Csendben ritkítani a legalját és etnikumot. Még a végén kiderül, hogy milyen cseles ez a Macaron.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!