Elárulta a NATO-parancsnok, mi az ukrán hadsereg leggyengébb pontja

2023. január 02. 21:16

Jean-Paul Paloméros szerint kifejezetten jó, hogy sokat mozognak az ukrán csapatok.

2023. január 02. 21:16
null

Jean-Paul Paloméros interjút adott a francia BFMTV-nek, melynek során részletesen elemezte a háborúban lévő két fél erőviszonyait. A francia légierő és a NATO korábbi tábornoka úgy látja, egységes politikai kiállásra van szüksége Kijevnek. Szerinte bár hivatalos számok nincsenek, de nagyjából százezer katona vehet részt a harcokban. 

Véleménye szerint

a tartós, közvetlen harcok az oroszoknak fekszenek,

mint fogalmazott: a megtámadott ország hadseregének a mobilitás a legnagyobb erőssége. Egyetért azokkal az ukrán katonai vezetőkkel, akik szerint északon és délen is van értelme támadni az orosz egységeket, mivel az a fontos, hogy mozgásban legyenek, és így nem tudják őket bekeríteni. 

Elmondta, bár Ukrajna a szárazföldön hatékonyan vissza tudja verni az oroszokat, komoly hiányosságai vannak a légvédelemben, így az országnak további támogatásra van szüksége, mellyel komoly csapást tudnak mérni az oroszokra.

Paloméros leszögezte, a Nyugatnak is be kell látnia, hogy a drónokon túl biztonsági garanciákat kell adni Kijevnek. 

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2023. január 03. 07:41
Az a nyilvánvaló gyengeségük, hogy a nyugati fegyverek és pénzsegélyek nélkül egy hét alatt kapitulálnának.
Krupp Skya
2023. január 03. 06:22
Az ukrán hadsereg leggyengébb pontja a NATO.
amca
2023. január 03. 04:32
Mi a hoholok erőssége, te fax ? Az a sok dollár meg ojró amit ti pumpáltok Grün nevű faxba. A napi veszteség 200 000 000 USD!!!! Meddig bírod még jauuuuuska ?
BAJA
2023. január 02. 23:58
ugyan már, nyilvánvalóan a tábori wc-k kérdése a leggyengébb pont
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!