Norvégiába szökött és menedékjogot kért a Wagner-csoport egy magasrangú tisztje

2023. január 16. 17:16

Sajtóértesülések szerint Andrej Medvegyev csapatában szolgált a kalapáccsal kivégzett zsoldos is.

2023. január 16. 17:16
null

A norvég hatóságok szerint egy orosz férfi, aki állítólag a Wagner-csoport zsoldosaként harcolt az ukrán fronton, átkelt Norvégiába, és politikai menedékjogot kért – értesült a Guardian.

A beszámolók szerint Andrej Medvegyev, a Wagner-csoport magas rangú tagjaként szolgált.

A csak külföldiként azonosított férfit a határőrök fogták el, miután betért egy határmenti magánházat, és ott segítséget kért. A határőrök az ügyet átadták a norvég bevándorlási rendőrségnek, a férfit pedig Oslóba szállították, ahol a migrációs törvényeket megsértők központjába helyezték el. A norvég rendőrség nem kívánta kommentálni az esetet.

Medvegyev csapatában szolgálhatott a kalapáccsal kivégzett zsoldos

A Guardian idézte a Meduza független orosz hírportált is, amely úgy tudja, Medvegyev annak az egységnek a parancsnoka volt, amelyben Jevgenyij Nuzsin is szolgált. Nuzsin azonban átállt az ukránokhoz. Miután ez kiderült, egy kalapáccsal nyilvánosan kivégezték. A megrázó esetről lapunk is beszámolt.

***

Kalapáccsal végezte ki az ukránokhoz átálló zsoldosát a Wagner-csoport (18+ videó) | Mandiner

„Egy kutya úgy végzi, akár egy kutya" címet adná a megrázó felvételnek Jevgenyij Prigozsin, a rettegett Wagner-csoport alapítója.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/George Ivancsenko

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Theodorik
2023. január 16. 22:25
Ez Andersennek meg Grimmnek is becsületére vált volna, akkora mese sikeresen átjutott a kettős, szögesdróttal megfejelt határkerítésen, észrevette, hogy kutyás határőrök követik a nagy hóban füle mellett két lövés süvített el Csak kettő, nyilván csak ennyi van , ugye kifogytak.. Ijedtében összetörte a telefonját és az erdősáv mély havába dobta, Életszerű... elengedték a kutyát, de az útközben szerencséjére belegabalyodott a hófúvás alatt rejtőző egyik drótakadályba Ez még inkább. a férfi léptei alatt futás közben többször is beszakadt, de mázlijára sosem annyira, hogy a jég alá csússzon. :DDDDDD Ja és a norvég határSÁVOT gondolom nem őrzik ezrek dronnal, hokamerakkal, mozgaserzekelokkel stb
Theodorik
2023. január 16. 22:23
"Sajátos tudományos jelenség volna, ha antiretekizmus bűnébe esnék, ahányszor egy retket felismernék reteknek, vagy ha azt állítanám, hogy retek van és fel lehet ismerni a kókuszdiók, narancsok és birsalmák közt."
letsgobrandon
2023. január 16. 21:27
"a Wagner-csoport egy magasrangú tisztje" --- minimum főfőtábornokgennerális közvetlenül putler főnöke
DonCiccio
2023. január 16. 21:16
igen átment és? ha igaz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!