A német pénzügyminiszter besokallt a migrációtól, kitoloncolásokat sürget

2023. február 22. 19:02

Segíteni kell viszont a beilleszkedésükben azokat a bevándorlókat, akik dolgozni akarnak – vallja Christian Lindner.

2023. február 22. 19:02
null

Egyre több gondot okoz Németországban a menekültek ellátása. A tartományok, illetve a vidéki önkormányzatok panaszkodnak amiatt, hogy már az elszállásolásra is képtelenek, és a kormánytól mindenekelőtt pénzt követelnek – tájékoztatott szerdán az Infostart

A lap hozzátette, hogy az egyre súlyosabb probléma kezelése megosztja a kormánykoalíciót is. A kormánypártok abban egyetértenek, hogy a munkaerő-piaci gondok enyhítése céljából szükség van menekültek befogadására, de a koalíció legkisebb pártja,

a szabad demokrata FDP több tekintetben a szigorítások mellett áll ki.

Ennek egyik jele, hogy a párt elnöke, egyben a kormány pénzügyminisztere kemény hangú interjúban sürgette a tartózkodási engedélyek biztosításának megszigorítását, illetve az illegális menekültek kitoloncolását. A lap szerint Christian Lindner mindezt elsősorban a pénzügyi-költségvetési terhek ebből is fakadó jelentős növekedésével igyekezett indokolni.

Azokat a bevándorlókat, akik dolgozni akarnak, beilleszkedésükben segítenünk kell

– jelentette ki Lindner. A lap kiemelte, hogy ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy nagyobb következetességre van szükség a tartózkodási engedéllyel nem rendelkező migránsok kezelését illetően is, és ennek kapcsán egyértelműen a kitoloncolások felgyorsítására utalt.

Nyitókép: HAUKE-CHRISTIAN DITTRICH / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2023. február 24. 06:05
2015 óta most sikerült felébredni? Akik a határainknál ácsingóznak, azokat is a németekhez kéne szállíttatni! (a németek pénzén) Szar ügy! Eltünnek mielőtt visszaküldhetnék a feladónak, sőt a feladónak sem kell! Mehetnének egyenesen Brüsszelbe!
tapir32
2023. február 23. 08:30
A nagy migráns befogadó államok elismerték az egy nemzetből érkezett migránsok nemzetiségi jogait? A nagy migráns befogadó államok Alkotmányukban rögzítették, hogy a migránsok nemzetalkotó kisebbségek?
Hangillat
2023. február 23. 02:33
Der Hund. Késő bánat, eb gondolat.
nempolitizálok
2023. február 22. 21:55
Mindössze 7 évet késett ez az idióta. Mégis hová gondolja? Pech, még az ük unokákat is el kell tartani, aztán már úgysem marad német.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!