Kirúgták a német alkancellár egyik bizalmasát

2023. május 17. 14:23

A közlemény szerint Patrick Graichen már „túlságosan támadhatóvá vált ahhoz, hogy hatékonyan elláthassa hivatalát”.

2023. május 17. 14:23
null

Etikai vétség miatt távozásra kényszerül államtitkári tisztségéből Robert Habeck német alkancellár, gazdasági miniszter egyik legfőbb bizalmasa – ezt maga a tárcavezető jelentette be szerdán Berlinben. A Zöldek politikusa rendkívüli tájékoztatóján ismertette, hogy kezdeményezi a szövetségi elnöknél Patrick Graichen nyugállományba helyezését, mert „túlságosan támadhatóvá vált ahhoz, hogy hatékonyan elláthassa hivatalát”. Mint mondta, mindenki hibázik, de az államtitkár

az elfogadhatónál eggyel több hibát vétett, így nem tudják folytatni a közös munkát.

Patrick Graichen a minisztériumnál a napokban lefolytatott vizsgálatok alapján megsértette a tárca belső megfelelőségi szabályzatát, amikor egy alsóbb szintről érkezett előterjesztés alapján más tervek mellett támogatásra érdemesnek minősítette az egyik legnagyobb természetvédő egyesület, a BUND (Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland) berlini tartományi szervezetének egy projekttervét is, annak ellenére,  hogy a szervezet vezetőségében tisztséget viselt az egyik testvére.

(MTI)

Nyitókép: YouTube

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eva-Anna
2023. május 17. 16:07
Nem csak. A pofanak rokonai, barátai, ismerösei mind, mind jo zsiros állásokhoz " jutottak".
nempolitizálok
2023. május 17. 15:44
Mivel libsi, az a hiba vagy pedofilia, vagy korrupció, vagy mindkettő. Persze valójában nem ezért rúgták ki, ezekből ott 12 egy tucat, ezek legfeljebb csak az indokok lehettek. Ha egy libbantat picsánrúgnak akkor valószínűleg őszintén elmondta a véleményét.
Horst_Tappert
2023. május 17. 15:20
"- Te, Robert, unom már ezt a melót. Lemondok. - Figyi, Patrick, nem akarsz előtte egy kis lét odadobni a tesódnak? 20% a jattom. - Ok, legyen. És utána? - Magas nyugdíj. Én meg eljátszom a jóeNbert. Mert az EU-ban csak a Zorbán lop..."
Amerigo
2023. május 17. 15:14
"Patrick Graichen nyugállományba helyezését, mert „túlságosan támadhatóvá vált ahhoz, hogy hatékonyan elláthassa hivatalát”. Mint mondta, mindenki hibázik, de az államtitkár az elfogadhatónál eggyel több hibát vétett, így nem tudják folytatni a közös munkát." Az az aranyos, hogy a liberálződnácik ezt is megmagyarázták. Konkrétan egy totál korrupt szituációról van szó. Az illető úr nem az utcáról jött be, és felajánlotta a szolgálatait a versesztéta alkancellárnak! Képzeljünk el egy hasonló szitut M.o.-on.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!