Megszületett az ítélet: Bolsonarót bűnösnek találták hatalommal való visszaélés miatt

2023. június 30. 20:38

Nyolc évre eltiltották, hogy választáson induljon. Bolsonaro ügyvédjei várhatóan fellebbeznek az ítélet ellen.

2023. június 30. 20:38
null

A brazil legfelsőbb választási bíróság nyolc évre eltiltotta Jair Bolsonaro volt brazil elnököt attól, hogy bármilyen közhivatalért induljon, írta meg a BBC.

Bolsonarót bűnösnek találták hatalommal való visszaélés miatt

a tavalyi elnökválasztás előtt. Azzal vádolták, hogy aláásta a brazil demokráciát, mivel hamisan állította, hogy a használt elektronikus szavazólapok sebezhetők a hackerekkel szemben, valamint, hogy a rendszer csalásra ad lehetőséget.

Bolsonaro ügyvédjei várhatóan fellebbeznek az ítélet ellen, azzal érvelnek majd, hogy a volt elnök kijelentései nem befolyásolták a választási eredményt. Amennyiben marad ez az ítélet, akkor Bolsonaro nem vehet részt a következő, 2026-os elnökválasztáson, viszont 2030-ban már újra indulhat.

***

***

Nyitókép: EVARISTO SA / AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. szeptember 05. 17:40
hamisan állította, hogy a használt elektronikus szavazólapok sebezhetők a hackerekkel szemben, valamint, hogy a rendszer csalásra ad lehetőséget. Hát, ebben mi a hamis állítás ? Egy jó USA hekkernek ez semmi...
survivor
2023. szeptember 05. 17:38
Akkor Biden sorsa mi lesz ?
Jooee
2023. július 01. 15:39
Úgy látszik ott is működik a "libsi demokrácia".
FAdamus
2023. július 01. 10:02
A tisztelt legfelsőbb bíróság szerint az elektronikus szavazatokat nem lehet befolyásolni? Hogy lehet valaki olyan debil, hogy ezt el is hiszi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!