Haaretz: A melegellenes törvények csak erősebbé tették az LMBTQ-közösséget

2023. június 09. 14:17

A Háttér Társaság vezetője szerint a törvény megszületése óta megnövekedett a gyűlölet bűncselekmények száma.

2023. június 09. 14:17
null

A magyar LMBTQ közösség folyamatos fenyegetés alatt érzi magát, és ez a félelem nem alaptalan. A progresszív folyamatok elleni harcuk keretében ugyanis megnehezítették, hogy meleg párok gyermeket fogadhassanak örökbe, egy törvény elutasítja a transzneműek elismerését, egy másik, amely megtiltja a »melegpropagandát«, korlátozza az LMBTQ közösség szólásszabadságát” – írta a Haaretz.

Felidézték, áprilisban a törvényhozók elfogadtak egy olyan törvényt, amely eredetileg a bejelentők védelmére készült, de tartalmazott egy olyan záradékot, amely a jogvédő csoportok szerint arra ösztönözné a magyarokat, hogy jelentsék fel a gyermeket nevelő azonos nemű párokat. Ez felháborodást váltott ki, és Novák Katalin köztársasági elnök utasította a parlamentet, hogy törölje a vitatott záradékot, ami a múlt hónapban meg is történt.

– folytatták.

Majd a lap kitért arra, hogy az 1995-ben alapított Háttér Társaság az ország legrégebbi és legnagyobb, még működő LMBTQ csoportja. Egyik legfontosabb szolgáltatásuk közé egy tanácsadó forródrót, de nyújtanak személyes és jogi tanácsadást is – ismertették.

A cikkből az is kiderült, hogy a szervezet 2021- es orosz típusú melegellenes törvény óta harcot kezdett a gender törvényes elismeréséért, és megpróbáltak minél több EU-tagországot rávenni, hogy csatlakozzon a Magyarország elleni perhez az Európai Bíróság előtt.

„Sok transz ember előjött és interjút adott a történeteiről és a küzdelmeiről”

Dudits Luca, a szervezet vezetője a Haaretz angol online kiadásának elmondta,

a bejelentési törvény nem tér ki külön a szivárvány családokra,

hanem a „magyar életmódtól” való eltérést említi, ám ez az alaptörvény szerint a család és a házasság. Vagyis a törvénynek nemcsak a melegek eshetnek áldozatul, hanem az elváltak, a szinglik és a gyermektelen heteroszexuális párok is. Varga Judit igazságügyi miniszter éppen válófélben van, ami szembemegy a család és a házasság meghatározásával. Őt jelenteni kellene?” – kérdezte. Majd megjegyezte, hogy közben ahhoz, hogy az iskolákban szexuális felvilágosítást tartsanak, külön engedély szükséges a kormánytól, egyes vallási szervezetek, amelyek egy virtuális fehér listán vannak, megtehetik.

„Jelenleg tehát olyan helyzet áll fenn, hogy az átfogó szexuális felvilágosítást nyújtó szervezetek nem mehetnek be az iskolákba, de azok a csoportok, amelyek azt mondják, hogy a fogamzásgátlás minden fajtája rossz – erkölcsi vagy vallási okokból –, mehetnek” – magyarázta az LMBTQ-aktivista.  

„A törvény csak külső szervezetekről és szakértőkről beszél, de a helyzet az, hogy ha van egy körülbelül 70 oldalas törvény, ki olvassa ezeket a törvényeket? Sok tanár fél, hogy ha ilyesmiről beszélnek, célkeresztbe kerülnek, megbüntetik vagy kirúgják őket.”

amikor például meleg párokat támadnak meg az utcán, mondván, törvényellenes, amit tesznek. A transzneműek még mindig a leginkább marginalizált emberek közé tartoznak. ... Amikor betiltották a nemek elismerését, sok magyar azt sem tudta, mit jelent ez a kifejezés” – fogalmazott a Háttér Társaság vezetője.

A beszélgetés során Dudits arra is kitért, hogy „nagyon fontos és bátor dolognak tartja, hogy sok transz ember előjött és interjút adott a történeteiről és a küzdelmeiről. Ugyanakkor örömteli, hogy a Háttér Társaság által végzett felmérések azt mutatják, az emberek egyre elfogadóbbak a melegek iránt” – írta a Haaretz.

Nyitókép: Isza Ferenc / AFP

***

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Domokos
2023. június 10. 09:27
Ezek a betegek arra kell vigyázzanak hogy bevegyék a gyogyszereiket . Nekünkl meg arra hogy mind zártosztályra juttassuk . Azért vicces hogy a globalista banda ezeket karolja fel . Ez csak arra mutat hogy vagy ők is mind degenerált buzik vagy már nincs más réteg akit maguk mellé állithatnak .
K4t1nk4
2023. június 10. 01:09
"... nőtt a gyűlöletbűncselekmények száma,... de az emberek egyre elfogadóbbak a melegek iránt." Hogy mi???
KBA98
2023. június 09. 17:22
csak addig, amíg élnek
olajfa1
2023. június 09. 17:09
Ha az "erőssebbé tették" a DIKTATÓRIKUSSÁGOT jelenti akkor ez igaz az LMBTQ-ra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!